Du behöver veta den verkliga historien bak Allisons hus från Hocus Pocus

Anonim

Turister i Salem, MA, kanske känner igen det massiva vita koloniala huset med svarta fönsterluckor som sitter vid 318 Essex Street. Det är Allisons hus från Hocus Pocus, 1993 Halloween-flickan som nu nått ikonstatus och spelar mer än 20 gånger varje oktober på ABCs Freeform-kanal. Men medan fans av filmen kanske redan vet att huset är verkligt och inte ett Hollywood-ljudfas, visste de förmodligen inte det här: Det är ett museum, och du kan besöka det just nu.

Chelsea Lupkin

Ropes Mansion har en enorm gata närvaro, ett faktum som utan tvekan spelat en roll i producenter som väljer det som Allisons och hennes välmående föräldrars hem. Även om inga scener faktiskt filmade inne i huset, har det inte stoppat fans av filmen från att besöka och ta en rundtur. Enligt Peabody Essex Museum besökte 9 240 personer huset 2017, det är fler än 2000 fler än 2016. Vad gäller 2018? De slutliga siffrorna är inte i ännu, men om jag var tvungen att gissa skulle jag säga att det här blir museets mest trafikerade år än, eftersom Hocus Pocus firar sin 25-årsjubileum.

Chelsea Lupkin

BOKA NU Hocus Pocus Walking Tour

Om du är orolig att insidan av huset kommer att bli en låt ned eftersom det inte kommer att matcha det interiör du såg i filmen, var det inte. Ropes Mansion har en otrolig historia av sig själv.

Hemmet, som beräknas ha byggts 1727, skickades ner genom tre generationer av familjen Ropes (därav namnet). Varje generation uppdaterade huset för att reflektera aktuella trender då, tills en större renovering ägde rum 1894. Senare, 1912, efter att den sista generationen familjer av Ropes gick bort, bestämdes att det historiska huset skulle bevaras och öppnas till allmänheten som ett museum.

Chelsea Lupkin

Med tre våningar, två vardagsrum, två matsalar, tre skafferi, två badrum, ett kök och ungefär nio sovrum, finns det mycket historia och arkitektur att ta med. För att börja med är familjen ursprungliga kinesiska samlingen på displayen i skafferier. Spoiler: Det är otroligt. Och otroligt massiv, spänner över en samling som varade 180 år. Om du talar om originalartiklar, hittar du också fler familjevägar i hela sovrumsskärmen, inklusive två ursprungliga sängar gjorda runt 1817. (Nej, du kan inte testa sängarna ute.)

Kanske är den största dragningen till huset dock utanför. Bakom Ropes Mansion är en färgstark trädgård som kanske kan beskrivas som magisk. Trädgården designades 1912 av John Robinson, en granne. Några av blommorna, som är i toppblomning i slutet av augusti och början av september, går tillbaka till början av 1900-talet. Jag kunde fortsätta på hur underbara de är, men du borde verkligen se dem själv.

Chelsea Lupkin

Ropes Mansion är öppen mellan 12.00 och 16.00 på helgerna från maj till slutet av oktober. Innan du går till Salem, titta på videon ovan för att få en snuskling av vad du kommer att se när du besöker.

Följ House Beautiful på Instagram.