Varför bör du vara beredd att vänta 4 månader för en bra byggare

Anonim

Getty ImagesRegine Mahaux

Husägare som vill utföra stora renoveringar till sitt hem borde vara beredda att vänta fyra månader för en bra byggare.

Ny forskning från Federation of Master Builders (FMB) visar att mer än 40 procent av byggare behöver minst fyra månaders varsel från kunder som vill hyra sitt företag. Något mindre än detta innebär att husägare riskerar att arbeta med en cowboy.

"Om en byggare är fri att börja arbeta imorgon ska alarmklockor ringa, säger Brian Berry, VD för FMB. Efterfrågan på byggnadsarbete är otroligt hög för tillfället och det ska inte vara överraskande att nästan en av två byggare behöver kontaktas minst fyra månader i förväg när en kund letar efter ett bostadsförbättringsprojekt.

Getty ImagesAdam Crowley

"Byggnadsarbetarnas arbetsbelastningar har stigit stadigt under de senaste två åren och det finns ingen brist på arbete. Därför uppmanar vi hushållsägare som är angelägna om att bryta på med sina bygg- eller renoveringsprojekt för att komma i kontakt med potentiella byggare så snart som möjligt. Annars riskerar de besvikelse att fördröja sina projekt eller värre fortfarande, jobba med en tvivelaktig byggare. Så många byggnadsskräckhistorier börjar med en kund som närmar sig en byggare som är fri att börja arbeta tidigare än den mer professionella byggaren som verkligen är upptagen.

Alarmerande statistik från forskningen visar också att 90 procent av byggarna säger att majoriteten av husägare inte begär ett skriftligt kontrakt, medan 80 procent av byggarna säger att de inte är uppmanade till ett avtalat betalningsschema.

Dessutom säger mindre än 10 procent av byggherrarna att kunderna normalt begär att se viktiga försäkringspolicyer, såsom offentligt ansvar eller arbetsgivarens ansvarsförsäkring, när de påbörjar ett större byggnadsarbete.

"Om en byggare är fri att börja arbeta imorgon, ska alarmklockor ringa."

Berry säger att detta tillvägagångssätt från husägare lämnar dem "sårbara" för många problem. "Största delen av byggherrarna säger att de flesta kunder misslyckas med att begära referenser och till och med färre ber om ett skriftligt kontrakt om sitt arbete, fortsätter han. "Det finns en liknande trend när det gäller att begära kritiska saker som ett överenskommet betalningsschema och viktiga garantier på jobbet, samt att kontrollera om byggaren har någon extern ackreditering eller erkännande från professionell branschorganisation som FMB.

"Dessa skydd är verkligen avgörande för att hjälpa kunder att klä ut cowboysna och mildra mot eventuella problem som kan uppstå under byggnaden. En kvalitetsbyggare kommer att insistera på dessa saker och om de inte gör det borde konsumenterna ifrågasätta varför. "

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk