Varför eucalyptus "bad buketter" kommer att göra din dusch luktar fantastiskt

Anonim

Vi vet redan att duschväxter är en lysande idé: De kan hjälpa till med att eliminera bakterier, absorbera extra fukt och förbättra ditt badrums luftkvalitet, samtidigt som du lägger en fin touch av grön till utrymmet. Och nu finns det ett annat roligt sätt att få din växtfix och förbättra ditt badrums atmosfär.

För att göra din dusch ännu lugnare, ta en cue från dessa bloggare och häng en eukalyptusbunt till ditt duschhuvud. Dessa "badbuketter" är mer än bara en bit av inredning - ångan och värmen från duschen bidrar till att frigöra aromaterapi-kraven hos växterna, vilket gör dem bra för ditt sinne och kropp också.

Det här stiftet på Pinterest.

Det här stiftet på Pinterest.

Det här stiftet på Pinterest.

"När du slår på duschen aktiverar ångan essentiella oljor i växten, vilket rensar upp en mängd andningsproblem", skrev Jordan Reid på hennes blogg Ramshackle Glam. Hon kallade det "den attraktiva dekongestanten" och hävdade att det hjälpte till att mildra hennes allergier.

Den lugnande, uppfriskande doften är också till hjälp för avkoppling efter en lång och stressig dag. Även om det finns begränsad forskning på ämnet, tror vissa experter att aromaterapi kan vara till hjälp när man försöker lindra smärta, förbättra humör och uppmuntra till avslappning, enligt University of Maryland Medical Center. Om inget annat kommer filialerna åtminstone att göra ditt badrum lukta som ett snyggt spa!

Du kan också skapa badbuketter för att hänga i duschen med lavendel, rosmarin, mynta och citrongrässtammar, enligt Apartment Therapy. Wrap bara växterna med naturlig garn och fäst på ditt duschahuvud - det är så enkelt.

Det här stiftet på Pinterest.

(h / t Brit.co)

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk

Från: Country Living USA