Vem är drottningens yngste son, prins Edward?

Anonim

Getty Images

När det gäller den brittiska kungafamiljen är vissa medlemmar mer synliga än andra. Till exempel känner alla till drottning Elizabeth II, arving till tronen prins Charles och yngre kungliga prins Harry och prins William. Men vissa kan bli förvånad över att drottningen och prins Philip faktiskt har fyra barn: prins Charles, prinsessan Anne, prins Andrew och prins Edward.

Den kommande andra säsongen av The Crown kommer enligt uppgift att sättas en gång mellan 1955 och 1964, och kommer troligen att avbilda Queens två senare graviditeter. I förväg för premiären, här är allt du behöver veta om Prince Edward.

Han är drottningens yngste son.

Prins Edward föddes den 10 mars 1964. Vid födelsetiden var han tredje i linje med tronen, bakom hans två äldre bröder, prins Charles och prins Andrew, men före sin äldre syster prinsessa Anne. Nu är han nionde i följdordning och kommer att sjunka till tionde med ankomsten av den nya kungabarnet.

Edward äger för närvarande titeln Earl of Wessex, förutom prinsen.

Vid äktenskapet får kungliga prinsar ofta en hertigdom från monarken; Men på Edwards bröllopsdag fick han titeln Earl of Wessex. Han kommer enligt uppgift att påta sin fars titel av Duke of Edinburgh på prins Philips död.

Prince Edward är gift med grevinnan Sophie née Rhys-Jones.

Edward är den enda av sina syskon som inte har skiljat sig. Han gift Sophie Rhys-Jones tillbaka i juni 1999 i en relativt privat ceremoni (enligt kungliga normer) i St George's Chapel på Windsor Castle. Det lyckliga paret har två barn tillsammans, Lady Louise Windsor och James, Viscount Severn.

Han är nu en heltid kunglig.

Efter ett stint i marinierna och ett försök till en tv-produktionskarriär börjar Edward ta över många av hans far, prins Philips ansvarsområden och engagemang, som meddelade sin pension tidigare i år.

Både han och hans fru är ryktade för att vara drottning och prins Philips favoriter.

De är bara rykten, för att vara säker, men paret verkar ha ett särskilt förhållande med drottningen och prinsen Philip.

"[Grevinnan Sophie] är betrodd och litade på av drottningen på ett sätt som jag inte kunde säga tillämpas på hertiginna av Cambridge eller hertiginna av Cornwall", berättade en kunglig aide Daily Mail . "Hon är som en annan dotter till Hennes Majestät, de är så nära."

På samma sätt berättade en kunglig insider Express: "Edward har gjutit sig i en tyst och effektiv figur som inte söker uppmärksamhet eller förvärvar rubriker. Han och Sophie tycker om att vara pliktfri och okomplicerad."

VECKA: Vad allmänheten inte vet är inuti Buckingham Palace

Från: Town & Country USA