Vad du behöver veta om du någonsin ser en roach i ditt hus

Anonim

Getty ImagesNeil Overy

Du sitter vid ditt köksbord med en kopp kaffe när en kackerlacka löper förbi dina fötter och söker skydd under ditt kylskåp. Du skriker, hoppar och kanske övertygar dig om att det är helt bra och du behöver inte använda ditt kök någonsin igen, ändå. Du förstår officiellt att det inte är något värre än att se att sexbenig insekt invaderar ditt hem.

Om ovanstående scenario är det som tog dig hit, välkommen! Du har kommit till rätt ställe, där du lär dig allt du någonsin har velat veta om kackerlackor (eller kanske inte, tills de inkräktare tvingade din hand) och hur man hanterar dem. Goda nyheter: Det finns sätt att bli av med skadedjur och många andra sätt att förhindra att de kommer in i första hand. Ta det direkt från Charlie Jones, VD för Operations at Arrow Exterminators, och person som förändrat mitt liv för att han lärde mig att det faktiskt finns lampor som förhindrar buggar. Japp! Läs vidare.


1. Kackerlackor gravit till mörka, trånga utrymmen.

När en kackerlacka kommer in i ditt hus letar du efter mat, vatten och skydd. Charlie säger att de ska resa längs baseboards tills de hittar ett lämpligt område som kan stödja dessa grundläggande behov. Gemensamma områden av roach-tillflyktsort inkluderar köksskåp, badrum fåfänga, utrymmena bakom och under kylskåp, vindar och källare.

2. De älskar också verkligen kartonger och elektronik.

"Du bör inspektera vilken typ av förpackning som kommer in i ditt hem, det vill säga kartonger, matvaror eller någon elektronik", säger Charlie. Han förklarar att wellpappkartong ger nästan idealiska områden för att hamna kackerlackor, så kanske du borde ta en närmare titt på din nästa Prime-leverans innan du tar den in.

Förutom lådor kan kackerlackor bli ganska bekväma inuti din elektronik. Roaches älskar dem på grund av de trånga utrymmena de kan mysiga upp i och på grund av den värme de ger, säger Charlie. Kontrollera eventuell begagnad TV, dator eller något annat elektroniskt föremål innan det sitter inuti.

Gulfärgad A19 LED Buglampa

Feit Electric Home Depot

$ 5.97

Shoppa nu

3. Det finns en glödlampa som kan hindra kackerlackor från att komma in i ditt hus.

Charlie föreslår att man byter utvändig belysning till en insektförekomstlampa. "Dessa lampor avger en våglängd som inte lätt ses av insekter och finns i de flesta hemförbättringsbutiker", förklarar han.

4. Kackerlackor lägger ägg, och vissa kan vara i ditt kök.

Äggfallet heter Ootheca, och antalet nymfer (baby kackerlackor) per Ootheca varierar beroende på typen av kackerlacka. Charlie säger tyska kackerlackor (den vanligaste typen i landet) kan rymma upp till 90 nymfer per äggfall. "Tyska kackerlackor kommer faktiskt att bära sina ägg fram till några timmar innan de kläcker och kommer typiskt att ligga i köksområdet", förklarar Charlie.

5. Placera dem i områden där kackerlackor graviterar när du använder insektsfällor.

Om du har att göra med Smoky Brown (den största typen av kackerlacka) och amerikan (som vanligtvis finns i avlopp och avlopp), säger Charlie att du måste förbättra övergripande sanering och sedan använda fällor. "Placera insektsfällor i områden där kackerlackor föredrar att leva. Även om du har tagit dessa steg kan du behöva professionell hjälp", förklarar Charlie.

Hand-vakuum, Djurverktyg, HEPA-filter och Anti-Allergi-tätning

SharkNinja Amazon

$ 129.00

Shoppa nu

6. För större kackerlackinfestationer, sök professionell hjälp och använd ett vakuum med ett HEPA-filter.

Charlie säger att hans bästa råd för att hantera tyska kackerlackor är att ringa en professionell och inte försöka behandla frågan själv. "Även med professionell hjälp finns det steg som du behöver göra för att hjälpa till med att utrota dessa långlivade kackerlackor", förklarar han. I sin erfarenhet finner Charlie sanitetsproblem som inte obemärkt stöder dessa insekter - och det kan vara allt så enkelt som en fettläcka eller små smulor som fångas under ett kylskåp. "Använd ett vakuum med ett HEPA-filter för att städa upp tyska kackerlackainfektioner. Ett HEPA-filter behövs eftersom du inte vill sprida allergener i luften med ett standardvakuum", säger han.

7. Du måste göra dessa fyra saker för att förhindra kackerlackor från att krypa in i ditt hus.

Slutligen, överväga detta din checklista utan kackerlackor-i-hus:

  • Begränsa livsmedelskällor som fågelfoder, sällskapsdjur, matavfall och sällskapsdjur
  • Ta bort rör (och lagrade föremål som ved) från utsidan av ditt hem, så det finns mindre platser för att de ska gömma sig - och föda
  • Rengör dina takrännor och tak, vilket kan ge roaches en enkel väg in i ditt hem
  • Håll träd och buskar trimmade för att möjliggöra bättre luftflöde och solljus, vilka roaches inte är så förtjusta