Tvätta din skärbräda med skålsåpe kan göra dig väldigt sjuk

Anonim

Getty Images

Skärbräda är ett viktigt verktyg i vilket kök som helst, vilket är nödvändigt vid måltidspreparat. Med tanke på hur ofta vi använder dessa redskap - att hugga allt från färskvaror till rå kött - är det viktigt att hålla dem rena. Men om du tyckte att det var tillräckligt med varmt vatten och tvål så att vi kunde få jobbet, så hade vi dåliga nyheter.

Till och med efter att ha gått igenom diskmaskinen eller en kraftig skrubbe, är din skärbräda troligen fortfarande täckt av skadliga bakterier. Sarah från Expert Home Tips förklaras till Mirroren att flytande tvåltvål "inte kan tränga in i en skärbräda och ge den den noggranna rengöringen den behöver", även om du använder hett varmvatten.

För att få ditt skärbräda så rent som möjligt behöver du något starkare: blekmedel. Sarah rekommenderar att du suger köksredskapet i vanligt blekmedel efter varje användning för att sterilisera det. Detta kommer effektivt att döda bakterier och undvika överföring av bakterier till andra livsmedel du förbereder på brädet i framtiden.

(h / t Insider )

Från: Country Living USA