Tommy Walshs bästa tips om hur man hittar en byggare du kan lita på

Anonim

Getty ImagesMaskot

Fråga experterna: Vår expertpanel svarar på frågor om DIY, eco design, hypotekslån, städning, arkitektur, konsumentfrågor och mer

Fråga: "Vi behöver ha ett stort arbete på vårt hus. Vad är det bästa sättet att hitta en byggare som gör ett anständigt jobb till ett rimligt pris och inte släpper ner oss?

TV-byggare, Tommy Walsh, säger: Det finns två vägar att hitta en bra byggare. Det första handlar om att göra grundlig forskning. Få rekommendationer från vänner och proffs, men kom ihåg det gamla ordstävet "enmans kött är andras gift". Anmärkningar är subjektiva, och du måste kolla in dem, dömma inte bara det färdiga arbetet utan också hur byggaren hanterade hela processen, från att köra budgeten, logistik, närvaro, på plats och hänsyn till grannar när det gäller buller, röra och damm etc. Du måste fråga din potentiella byggare för en lista över tidigare kunder - kontakta dem direkt och förbereda i förväg en lista med frågor att fråga dem.

Getty ImagesPrasit foto

Den andra vägen är helt enkelt genom att använda din intuition. Det här medför risk - varför skulle du bjuda in en främling i ditt hem och komma överens om att ge dem en potentiellt stor del av dina intjänade pengar när du inte vet något om dem?

'Det är mycket lättare att flytta en linje på en ritning än att flytta en vägg.'

När du intervjuar byggare finns det några enkla regler att tänka på. Var medveten om hur de presenterar sig och överväga kvaliteten och skicket på deras verktyg, fordon och utrustning. De borde fråga dig för skalade ritningar och en specifikation för att hjälpa dem att sätta ihop ett citat. De flesta problem uppstår med variationer från de ursprungliga ritningarna och extrakostnaden för att genomföra dessa förändringar, så var noga med att du är nöjd med ritningarna och specifikationen innan du lämnar dem till byggaren, eftersom det är mycket lättare att flytta en linje på en ritning än det är att flytta en vägg. Därefter överens om alla detaljer och kostnader på förhand. När du bestämmer dig för en byggmästare, ha ett kontrakt som utarbetar specificerade stegvisa betalningar, aldrig betalda kontant, och görs endast på det stadium som avtalen överenskommit i kontraktet.

Getty Imagespbombaert

Handels kataloger finns tillgängliga, men undviker att välja en byggare från Gula sidorna eller motsvarande webbplatser. Du kan hitta Federation of Master Builder-medlemmar på fmb.org.uk. För ytterligare skydd kan du ansluta dig till Home Improvement Guarantee-systemet som erbjuder arbets- och ekonomiska garantier till husägaren utan extra kostnad.

De flesta bra byggare kommer att vara upptagna, så kommer inte att behöva annonsera, och du måste vänta på dem. Var försiktig med alla som kan börja omedelbart. När jag handlade kunde kunderna ofta vänta i sex månader till ett år, och tro mig, det är värt att vänta!

Från: Hus Vacker tidning

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk