Denna lilla schweiziska byn vill bli omgjort till ett hotell

Anonim

Getty ImagesWerner Dieterich

Den schweiziska byn Corippo var en gång hemma för 300 jordbruksfamiljer. Nu har befolkningen minskat till bara 12, och de sista återstående invånarna säger att de vill att Schweiz minsta kommun ska bli ett "spridd hotell".

Den italiensktalande byn i södra Ticino-regionen består av 70 historiska skiffer- och granitbyggnader, som går tillbaka till 1800.

Typiska naturstenshus i Corippo

Getty ImagesWestend61

Lokala befolkningsgrupp, Fondazione Corippo 1975, är insamling för att förvandla dessa byggnader till turistboende i form av hotellrum och stugor för att ge turister en riktig smak av det traditionella ticino-livet på landet. Utan det säger de att Corippo framtid är hotad.

Elva av de lokala byborna är över 65, och den enda kvarvarande verksamheten är en osteria eller rustik restaurang. Turism, säger de, skulle öka ekonomin och förhindra byn, som ligger 30 mil från den italienska gränsen - från att bli en spökstad.

Getty Imagesfotoember

Getty Imageszbindere

Fondazione Corippo 1975 planerar att erbjuda matlagningskurser, historiska turer och vandringar genom regionens alpina skogar.

Några av husen har listats på Airbnb, medan ett pensionat har öppnats redan i Corippo. Casa Arcotti sover fyra i "ett förtrollande och lugnt läge". Ett hotell beror på att gästerna välkomnas 2020 - projektet har höjt 2 miljoner pund hittills.

Spridna hotell är inte ett nytt koncept. En glesbefolket italiensk byn räddades nyligen av en affärsman som förvandlade den lilla byn till en high-end resort.