Denna San Francisco Crawl Space är upptagen för $ 500 (!) Per månad

Anonim

craigs~~POS=TRUNC

Endast på San Franciscos galna bostadsmarknad skulle något som så här inträffa: En förteckning, sedan den togs bort, för en $ 500-månaders krypningsutrymme poppade upp på Craigslist för en vecka sedan.

"Enheten" i källaren av en byggnad vid 1903 Baker Street sitter bland herrgårdarna i Pacific Heights, men utrymmet är långt ifrån fancy. Det är i grunden en mörk, takgrotta som verkar perfekt för en familj av möss.

craigs~~POS=TRUNC

Annonsen hävdar att den ger en ärlig beskrivning och oser med sarkasm.

Vi går inte till sockerkåpa här, som du kan se av bilderna, det här är ett källarbad och marken är ojämn. Min rumskamrat Neil har kommit överens om att hjälpa till och jämföra av smutsskruvbotten och vi har några skräp av matta för att kasta ner. Det finns en anständig mängd utrymme för en madrass och nattbord och du kan hålla en byrå i garaget. Du kommer att kunna köra en förlängningssladd i krypplatsen för ljus och garaget ger anständig värme för de kalla SF-nätterna eller känner dig fri att ta in en rymdvärmare.

Är det något sjukt skämt?

"Detta inlägg var del seriöst, del satir", Mike Z., som vägrade att ge sitt fulla namn eftersom han inte vill äventyra sin sociala media start, skrev i ett email.

Människor verkar vara att ta annonsen på allvar. Mike Z. fick många svar och delade några med oss.

Några uttryckte uppror och hängde Mike Z. som en "techie" - en etikett som har blivit nedsättande i Bay Area bland dem som skyller tekniker för att köra SF hyra till högsta i landet.

"Åh, jag ser $ 500. F, du och alla tekniker som har förstört San Francisco", skrev en person i ett meddelande. "Skäms på dig."

"Det är trevligt att veta att det fortfarande finns galen, avskyvärda och otuktiga människor i världen", delade en annan. "500 dollar för en krypplats ... någon behöver knäcka dig på baksidan av huvudet med en 2x4, du är degenererad."

craigs~~POS=TRUNC

Andra var uppriktigt intresserade av att göra utrymmet sitt hem. "30 år gammal man i teknik, behöver bara en plats att vara varm och kod" skrev en i ett mail till Mike Z. "Vänligen maila mig på ..."

"Jag är en mjukvaruingenjör som flyttar till San Francisco för att ta ställning med Dropbox", skrev en annan. "Jag är väldigt snygg och eftersom jag inte behöver mycket utrymme, räknar jag med att jag skulle kunna spara mycket pengar på ditt erbjudande."

Den här potentiella hyresgästen hade också några frågor: "Finns det ett gym i närheten? Är ditt krypningsutrymme torr och bug / råtta fri? Jag antar att det bara är litet och smutsigt, inte faktiskt infekterat. Vill bara vara säker."

Mike Z. höll ett öppet hus under helgen och sa att "några personer tittade och ett par är intresserade, men jag är inte säker på hur seriös de faktiskt är."

"Fotona kanske inte gör det rättvisa, " tillade han. "Jag känner som om jag har sett värre, särskilt när jag bodde i NYC under den senaste ekonomiska boomen."

Från: SF Gate