Detta är vad det verkligen är att vara på HGTVs "Fixer Upper"

Anonim

Jared Tsend Photography / Rachel Whyte Photography

Nu har vi vår rutin för att titta på HGTVs Fixer Upper ner till en vetenskap: För det första samlar vi vänner som är lika obsedade med Joanna Gaines design. Sedan piskar vi upp ett parti söta jordgubbsmuffin och låtsas som om de är färska från ugnen på The Bakery på Silos. Slutligen sätter vi aldrig ner utan vår snygga design anteckningsbok för att skryta ner idéer under hela showen - Joanna misslyckas aldrig med att inspirera oss.

Men nu när vi har tittat på varje episod från alla tre säsonger av Fixer Upper måste vi erkänna att våra bärbara datorer också fyller på frågor. Hur kom det här paret på showen? Vad sägs om resten av rummen i huset? Vad är Chip och Joanna som i verkligheten? Hyr husägare att hålla möblerna? Det finns trots allt en hel del kameramän som gömmer sig bakom dessa shiplapväggar.

Vi pratade nyligen med Rachel Whyte, en Waco-baserad fotograf och en mamma på två som dök upp på Fixer Upper Season 3 om vad som verkligen hände bakom kulisserna som Chip och Joanna renoverade sitt hem.

RELATERADE: Tour Chip & Joanna's Farmhouse som du aldrig sett det innan

Sarah Best Photography

Resan till "Fixer Upper"

Rachel och hennes man, Luke, som båda ursprungligen flyttade till Waco för att gå till Baylor University innan de giftade sig 2012, har känt till Chip och Joanna Gaines sedan innan de blev ett hushållsnamn.

Första gången Whyte gick första gången på HGTV-showen, så var det inte att se sitt eget hus: Rachel var en av Magnolias tidiga anställda. Hon arbetade som företagets fotograf under säsonger 2 och 3 i Fixer Upper, knäppte bilder på alla hem Joanna renoverade.

Asked hur det var att lära känna Gaineses, förklarar Whyte att deras personligheter liknar vad du ser på showen. "Joanna kan vara mer reserverad när hon är i arbetsläge, medan Chip är ganska mycket alltid extroverted och ner för att chatta med någon han är runt", säger hon.

Du vet hur Joanna ofta blir "i zonen" när hon lägger slut på sina senaste projekt? Whyte fick vittna på gården designguru nära och personligt under dessa ögonblick medan han arbetade som Magnolia-fotografen. Därefter var deras förhållande främst professionellt, två personer arbetar tyst sida vid sida.

På avslöjade dagar, säger Whyte, att Joanna är särskilt lugn och fokuserad - precis som du ser på TV. "Något som jag tycker är söt är när det är tidigt på morgonen att avslöja dagar innan allt kaoset har börjat, kommer Joanna att vara i huset och se till att allt är helt på plats och Chip kommer ibland att ta med henne kaffe och få henne att sitta ner att äta en frukost taco ", säger Whyte. "Jag tycker att det är ljuvt att han är orolig för henne och vill att hon ska drivas för dagen."

Om du undrar om du behöver en "in" för att vara på showen själv, säger Rachel och Luke - som först ansökt om Fixer Upper innan dess pilotepisode - att ansökan är överraskande snabb.

"Jag visste att jag inte ville köpa en fixer övre om vi inte kunde få Magnolia att göra det."

Rachel och Luke började överväga att vara på Fixer Upper i början av 2015. "Vi visste att huset vi var i då inte var vårt långsiktiga hem och vi försökte bestämma huruvida vi skulle flytta före eller efter bebiset # 2, "förklarar hon. "Vi började titta på hus på nätet och vi hittade några fixer överdelar som var alternativ. Jag visste att jag inte ville köpa en fixer övre om vi inte kunde få Magnolia att göra det. Jag var inte intresserad av att renovera någonting oss själva."

Efter ( ja, "efter" - mer om det senare! ) Hittade deras drömfixare övre, ansökte Rachel och Luke för att vara på showen i mars och godkändes officiellt i slutet av april. Filmering började i maj.

Whyte-huset, som kallades Chip 2.0 på showen, innan renoveringar påbörjades.

Rachel Whyte

"Vi var unika genom att vi bodde i hemmet i fem veckor innan renoveringen började, så det var intressant, " säger Whyte. "Och vi bodde i princip som nomader för hela tiden som huset renoverades. Vi sov i 17 olika sängar om fyra månader. Det var ett äventyr!"

Göra en HGTV Show

Det konstigaste med att spela HGTVs Fixer Upper är något som vi alla kan relatera till: "Det var obehagligt ibland, för vi, som de flesta, är inte vana vid att ha kameror runt oss, " förklarar Whyte. "Men vad som händer är verkligen verkligt. Producenterna kan få dig att repetera saker ett par gånger, och de kan filma saker flera gånger från olika vinklar, men reaktionerna och konversationerna är riktiga. Det svåra är att komma ihåg vad du sa innan du bad om att upprepa det."

För att förbereda sig för episoden, blev Rachel och Luke ombedda att komma med en budget för sitt hem, baserat på hur mycket renoveringar det skulle behöva. "Du måste skriva ut på din budget i början, och vi har faktiskt inga överraskningar som kommer upp under filmen", säger Rachel. "Budgeten går till din önskelista, men designteamet ska också fatta beslut om vad de tycker att hemmet behöver vara en TV-värdig renovering."

Joanna ber också sina kunder att göra ett Pinterest-bord så att hon kan få en känsla av sin stil innan renoveringen börjar. "Jag satte ett vitt hus med gråluckor på mitt Pinterest-bord och de gick verkligen med det begreppet", säger Whyte. "Vi var också unika eftersom Luke och jag båda skapade Pinterest boards, så hon hade utmaningen att göra oss båda glada."

Rachel gjorde olika Pinterest-styrelser för att visa Joanna vad hon ville ha i sitt sovrum, kök, vardagsrum och exteriör.

Ta en titt på resten av Rachels Pinterest-brädor för att se hur mycket de ser ut som hennes hus gör nu: sovrum, kök, vardagsrum, exteriör och entré.

Under renoveringen säger Whyte att hon och Luke bara träffade Joanna två gånger - på fastighetsdagen och under sitt mötesdesign - men hon ringde och textade dem flera gånger under processen.

"Sammantaget var vi ganska praktiska och betrodde dem fullt ut, " förklarar Whyte. "Våra enda verkliga önskningar var att utsidan av huset var måttfärgat, att köket var ljust och luftigt och att det fanns något element i bergsrygghet för att tillfredsställa Luke. De gav oss allt detta och mer!"

Bakom kulisserna om vad du ser på TV

Om du har tittat på fler än ett avsnitt av Fixer Upper, vet du att showen följer ett strikt format: Det finns fastighetsdag, då hyresgästen träffas med Joanna för designdagen, då sker demodagen som följs av renoveringsprocessen och Slutligen avslöjar den stora.

Men hur fungerar hela processen i verkligheten? Ta en titt på ansökan om Fixer Upper och du får se tillverkarna att anta att du redan borde ha ett hem under kontrakt innan du kommer på showen:

//fixerupper.castingcrane.com

Den 68-fråga-långa ansökan går sedan in i detaljer, frågar detaljer om kvadratmeter och vilket år hemmet byggdes. Husägare uppmanas också att ladda upp bilder av olika rum som behöver renoveringar. (Om du är intresserad, visar seriet redan under sin femte säsong! Se hela ansökan här.)

Så ja, ibland när du ser Chip och Joanna tar kunder runt för att se hus, kan det hända att dessa husägare redan vet vilken man de ska välja.

"Vi var ganska uppsatta på det hus vi lever nu i, men de visade oss två andra bostäder som du ser på showen, och vi övervägde de andra alternativen som visades oss", förklarar Whyte. "Även om jag hade sett vårt hem före vår officiella turné med Chip och Jo, var min negativa reaktion på hur den såg verklig. Jag var allvarligt tveksam att de skulle kunna göra huset så bra!"

Whyte och hennes man valde sitt hus eftersom de tyckte om benen, men inte utsidan. Hon visste att Chip och Joanna kunde byta ut grovt mattor, konstigt färgschema och måla tegelstenen, men Whyte älskade att huset redan var två våningar, hade ett stort mästarbad och innehöll en stor balkong.

"Det var ett hopp om troen på att de kunde göra något bra, " säger hon.

Samtidigt berättar Whyte att designdagen verkligen var spännande för henne. Husägare ges en ritningsskissa när de skriver kontraktet för att vara på Fixer Upper, men de reaktioner du ser på showen som Joanna avslöjar sina idéer till kunderna är riktiga.

"Du har hört talas om idéerna, men [designdag är] när du ser en visuell representation av vad de har till förfogande för ditt hem", säger Whyte.

Från den tidpunkten till avslöjade dagen var Whytes hem öde helt och hållet i Joanna händer - husägare uppmanas att inte gå i huset medan renoveringar äger rum. Rachel var uppenbarligen nyfiken på vad som hände, men hon visste att hennes man, som älskar överraskningar, skulle vara speciellt arg om hon körde.

"Det var ett hopp om troen på att de kunde göra något bra."

Även om vi ofta ser att överraskningskostnader dyker upp under renoveringar (cue Chip försöker undvika att ringa till kunderna), var Whytesna inte med några dyra överraskningar.

"Joanna kallade oss faktiskt längs vägen för att fråga om vi skulle vilja ha en järnreling på trappan, vilket var normalt trä vid tiden", säger Whyte. "Det var i huvudsak en uppgradering eftersom de bestämde [Chip and Joanna] ville försöka göra något annat."

Rachel Whyte

För att avslöja dagen, blev Rachel och Luke ombedda att träffa Chip och Joanna på en plats nära deras hus. Sedan kom de in i Chip och Joanna's Chevy Suburban och kördes till hemmet - precis som vi ser på showen. Husägare instrueras alltid att stänga sina ögon när de är i närheten, säger Whyte. Men jag snurrade en kik för att se om huset var vit och jag kunde se att det var så att jag kunde vila lätt och resten skulle vara smidig segling, erkänner hon.

Chip och Joanna drog sedan tillbaka den jätte kanfasaffischen så att Rachel och Luke äntligen kunde se sitt nya hem. "Hur det händer på TV är hur det händer i verkligheten!" Whyte säger.

Efter att Rachel och Luke kom in i sitt nya hem, eskorterades de in i de olika rummen, eftersom deras reaktioner blev fångade på kamera, en process Whyte beskriver som "sensorisk överbelastning". Naturligtvis, för att det fortfarande är en tv-show som arbetar för att sammanställa en historia för tittare hemma, blev Rachel och Luke ombedda att gå in i rummen och reagera på var och en för en, vilket Whyte medger var svårt eftersom de flesta av Joannas mönster är öppna begrepp.

"De filmar dig att gå in i varje rum, då har de pratat om din första reaktion, och de kan filma dig att gå in i rummet igen", säger Whyte. Att behöva fokusera på ett rum i taget är svårt för att du bara vill se allt! Whyte medger att hon försökte öva att agera överraskad eftersom hon ibland är långsam att behandla saker. "Väggfärg, trim på dörren, öppen spis, dörrar, [det finns] så mycket att se på en gång - det är spännande men också stressigt eftersom du är på TV", säger hon.

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Hela avslöjandet varade från 10:00 till ca 1 pm "Magnolia renoverade bara de delar av vårt hus som sågs på showen, liksom ett extra sovrum", förklarar Rachel. "Vi gjorde de två andra sovrummen och badrummen själva efter att ha flyttat in, för att spara pengar. I efterhand borde vi ha haft Chip och Joanna gör allt. Ombyggnad av ett hus du bor i är inte så kul!"

The Aftermath

Rachel säger att makeoveren överraskade henne - på ett bra sätt. "Jag trodde att Joanna skulle genomföra sin stil, men hon ägnar verkligen uppmärksamhet åt vad husägaren vill ha, " säger hon och tillägger att hon var mest upphetsad av guldhårdvaran i köket. "Jag bad om att få det, men jag trodde inte att jag skulle få det eftersom det fanns en diskussion om att det kan vara för feminint att gå med det robusta i vårt hem", säger Whyte.

Även om det inte var Whytes första Fixer Upper reveal dag med tanke på hennes förhållande till Gaineses, säger hon att upplevelsen var helt annorlunda som husägare.

"Det var en cool omkopplare att gå från att vara något av en bakom kulisserna närvaro på setet för att vara en av Chip and Jos kunder, " säger hon. "Jag kände uppenbarligen dem på grund av att de arbetade med dem, och Luke och jag hade känt dem från vår kyrka också. Vi kunde få lunch med dem flera gånger under filmen, så det var roligt att lära känna dem på en mer personlig nivå."

Nu för den stora frågan: Kommer de att hålla möblerna? Whyte säger att detta är en av de vanligaste frågorna hon får från Fixer Upper fans som har sett hennes episod. "Jag tycker att det är så roligt för att du inte vill bli av med alla dina möbler", säger hon. När kamerorna slutar rulla, är alla möbler som användes för att styra hemmet borttagna, om inte husägare har en extra budget för den. Men allt som Clint gör, liksom det egna designarbetet, blir stannat (whew!).

"Jag var exalterad att fylla vårt hem med våra saker och göra det vårt."

"De ger dig en detaljerad lista över hur mycket allt kostar i slutet för att se om du vill köpa saker till rabatterat pris", förklarar Whyte, som sedan dess har startat ett reseföretag tillsammans med sin man och en annan tidigare Fixer Upper client, som heter Waco Tours.

I vissa fall, som du ser på showen, arbetar Joanna bitarna husägare redan äger i hennes mönster. "Jag var inte riktigt ledsen att se de iscensatte dekorationerna gå, " säger Rachel. "Vi köpte några av inredningen, men jag var exalterad att fylla vårt hem med våra saker och göra det vårt."

Se vad Whyte House ser ut som nu

Så hur är livet efter att kamerorna slutar rulla? "Det har varit mycket kul att få det att känna sig som hemma, " säger Whyte. "Jag är den typ av person som gillar att göra saker gjort snabbt och samtidigt snarare än att göra lite här och där över tiden. Så inom sex månader efter att ha bott här var vårt hus helt dekorerat!"

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Joanna och Clint utformade detta bord speciellt för Rachels dotter - men det står nu omgivet av olika inredning än vad du såg på showen.

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Rachel Whyte

Åh, och nämnde vi, Whyte-huset var en av Joannas favoritrenoveringar från säsong 3?

Huset Chip och Joanna kallas Chip 2.0 kom långt! Se vad Joanna har att säga om projektet på hennes blogg.

Mer Chip & Joanna Gaines Nyheter på Country Living: • Dessa häftiga "Fixer Upper" Bloopers kommer att lämna dig i stygn • Här är hur du kan kastas på "Fixer Upper" • 23 bilder som bevisar Chip & Joanna har den sötaste familjen

Från: Country Living USA