Detta har blivit kronat Storbritanniens värsta badrum

Anonim

Viktoriansk rörmokare

En mörkbrun badrumsvit i Norwich med blommönstrade golv till taksplattor har blivit kronat till det värsta badrummet i Storbritannien.

Hundratals britter skickade in bilder av sina badrum för viktoriansk VVS-sökning på landets värsta badrum, med inredningsarkitekten och Changing Rooms- stjärnan Laurence Llewelyn-Bowen som slår ner listan till sista fyra.

Allmänheten röstade då för en vinnare, med det här bruna badrummet i Norwich kronat som Storbritanniens värsta - förmodligen ned till sin svit, kranar, dåligt kakelbad och övergripande 70-talets stil.

Vinnaren

Viktoriansk rörmokare

Mamma-of-Two Sarah Smith, 42, från Hellesdon, Norwich, flyttade in i huset med det vinnande värsta badrummet för ett år sedan.

"Många har frågat mig om jag känner mig generad. Nej, det var mitt svar, sade hon. "Mitt bruna badrum var tydligen någons stolthet och glädje vid något tillfälle, eftersom det är lika bra som den dag det sattes för många år sedan.

"Det är väldigt mörkt i mitt badrum och det är inte en avkopplande plats att ta ett bad. Jag ser fram emot att ljusna upp det och det ser helt nytt och rent hela tiden. "

Kanske inte förvånande, gröna och bruna var vanliga teman bland finalisterna i tävlingen, med avokadosviter, heltäckta golv och badrum med inga golv alls att få en stor tumme ner.

finalisterna

Viktoriansk rörmokare

Viktoriansk rörmokare

Viktoriansk rörmokare

Tävlingen följer forskning av Victorian VVS som visade att 34 procent av britterna vill uppdatera sitt badrum, med en till fem medger att de är generad av sin nuvarande. Några 61 procent bytte eller renoverade sitt badrum när de flyttade hem.

Laurence Llewelyn-Bowen sa: "Dåligt utformade badrum är ett tecken på låg självkänsla. När du står inför ett badrum som ser absolut repellerande först på morgonen, hur ska du möta världen med ett leende på ditt ansikte? Det är praktiskt taget omöjligt.

Viktoriansk rörmokare

"Den stora saken med badrumsdesign är att hålla den praktisk, håll den ren. Alltför noga, för frilly eller för porös kommer det att bli ett boutiquehotell för mögel och bakterier. '

Laurence tillade: "Slutligen är blomman bra i ett badrum, men försök att välja blommor som faktiskt ser ut som blommor snarare än kvarvarande kål."

Ta en titt på andra poster i galleriet nedan: