Dessa fantastiska V & A-plattor skapar en illusion av tapeter

Anonim

Brittisk keramikplatta

Ett vackert nytt samarbete mellan British Ceramic Tile och V & A kommer att inspirera dig att tillfoga en snygg elegans till ditt badrum, kök eller kontorsutrymme genom sina plattor.

Påverkade av V & A: s omfattande arkiv av klassiska tapetdesignar, är Serenity Collection idealisk för badrum eller upptagen områden där du kan skapa en illusion av tapeter, men med den tilldelade stilen och hållbarheten hos en kaklat vägg.

The Serenity Collection, £ 4, 32 per kakel

Brittisk keramikplatta

Medan tapeter fortfarande kan användas i badrum för att uppnå personlighet utan krångel med kakel, säger experter att du ska välja stänkskyddade eller torkbara lösningar för dessa områden med hög luftfuktighet.

Förutom att ge en fantastisk bakgrund till ett rum med klassiska geometriska och sofistikerade bladverk, är de nya vita plattorna vattentäta och lätta att rengöra.

Samlingens tre mönster inkluderar Larkspur, som har ett bladmönster av spiralblad som tagits från tapetet Larkspur, ursprungligen designat av Konst och hantverkare William Morris år 1872.

Star Trellis återskapar en utsmyckad tapetereffekt som kallas Star Trellis från en 1900-talsmönsterbok, medan Quatrefoil bygger på ett småskaligt tapetermönster som gjordes i Storbritannien under 18th century.

Brittisk keramikplatta

Claire O'Brien, designchef och produkt på British Ceramic Tile säger: "Vita väggar är en designklassiker. Vad som verkligen fungerar med den här nya samlingen är den matta finishen med detaljerat mönster.

"Väggarna verkar rena och fräscha i sin stil, men den invecklade designen gör det allt mer intressant."

O'Brien tillägger: "Larkspur som visas i ett showroom med vit sanitetsartiklar, trätillbehör och grönt lövverk skulle verkligen göra livet mönster och inspiration bakom designen."

8 idéer för att omvandla din nedre toalett