Den överraskande orsaken som du borde sova på en siden (eller satin) örngott

Anonim

Getty ImagesKatarzynaBialasiewicz

Kuddarna som du sover på natten kan påverka mer än bara hur bekväm du är och hur bra du sover - de kan också ha stor inverkan på ditt hår och din hud också. Ja, du kan ha en helt dödlig hudvård rutin och använda alla de bästa hårprodukterna ute, men om du inte sover på en siden eller satin kuddväska, kanske du inte gör tillräckligt.

Första sakens första: Silke och satin örngott är det bästa du kan sova på för ditt hår, oavsett vad ditt hårtextur är. Straight, curly, kinky och någonstans däremellan är silke och satin mycket mjukare på ditt hår än bomull eller annat material som kan leda till krusiga strängar och brott.

Anthony Dickey, en frisyrare och ägare till Hair Rules salong berättade för HuffPost att "satinpudhängen bidrar till att förhindra fräsning och grovning av nagelbandet på vilken hårstruktur som helst och kan hjälpa till att förlänga stilar."

När det gäller din hud är det också om texturen. Att sova på bomullsfodral (tillsammans med andra tyger) kan inte bara bidra till linjer och veck i ansiktet beroende på hur du sover, men samma friktion som kan skada ditt hår kan också orsaka problem för personer som behandlar akne. "Det kan orsaka läckor att öppna och sprida bakterier i kudden, " sa H Brown, en licensierad estetiker och ägare av Harlem Skin & Laser Clinic, till HuffPost.

Silke och satin har å andra sidan en mycket mjukare, skinnigare textur, vilket betyder ingen friktion mellan ditt hår eller din hud och din örngott. Istället kan ditt hår glida över din kudde när du fångar dessa Zzzs. Ingen krångel, ingen muss.

Om du är redo att byta till en silke eller satin örngott, kolla in några av de bästa alternativen online nedan, från high end ren silke (alternativ nr.1) och ett ensidigt silkealternativ (nr 2), till några mer överkomliga satinalternativ. Oavsett vilken du väljer, tackar ditt hår och hud.

Följ House Beautiful på Instagram .