En liten lägenhet med 1 sovrum gjorde stor

Anonim

Ngoc Minh Ngo

Designer David Kaihoi gör att hans lilla East Village-lägenhet känns mycket större med smart organisation, mångsidiga möbler och djärva färger. För mer idéer, se dessa 5 tips för att designa små utrymmen.

17 Foton

Ngoc Minh Ngo

Purpurfärgade väggar

En bifolddörr som leder till sovrummet tar upp halva utrymmet på en standarddörr när den är öppen. Empire-stil-kortbordet blir matbordet på natten.

Ngoc Minh Ngo

En vacker bankett

För att öppna upp golvyta i sitt vardagsrum byggde formgivaren David Kaihoi en hörnbankett med dold förvaring under sätena. "Allt måste ha mer än ett syfte", säger han. Väggarna är Purple Haze av Benjamin Moore.

Ngoc Minh Ngo

Red Done Right

Den sammet-täckta banquetten tjänar som plysch sittplatser vid matbordet, draperad i lila burlap från Elegant Fabrics. Kaihois treåriga dotter sitter i den röda Tripp Trapp-barnstolen av Stokke.

Ngoc Minh Ngo

Större är Grander

Kaihoi byggde självhäftande bokhylla själv och målade den högglans svart av finfärger i Europa. Golvet, målade för att efterlikna en matta, är Hale Navy och White Down, båda av Benjamin Moore. "Stora möbler gör ett litet rum tystare, " säger Kaihoi.

Ngoc Minh Ngo

Ange i kontrast: lila och gult

"Vi utsåg en entré genom att bara måla en liten skisserad torg precis innanför ytterdörren, " säger Kaihoi. Han gjorde de fyra collagen med glansigt papper skuren ur tidningar.

Ngoc Minh Ngo

Antik konstverk

En antik gentlemans bröstkorg har flera personligheter: skrivbord, bar, barnbyrå och - när barnet var i blöjor - bytebord. Den lilla bänken är en Kaihoi-skapelse: plywood belagd i en gammal mexikansk matta med loppmarknad som han klippte och limmade på.

Ngoc Minh Ngo

Hantverkslåda av färg

Kaihois dotter har tre lådor i bokhyllan för sina leksaker och konsttillbehör.

Ngoc Minh Ngo

Grönt är underbart

Spegel, rostfritt stål, svart marmor och högglansflaska Green med finfärger i Europa reflekterar ljus och gör kökets känsla större.

Ngoc Minh Ngo

En designerens låda

En låda i Kaihois garderobeskåp avslöjar sin förkärlek för organisation.

Ngoc Minh Ngo

Smart lagring

Handdukar lagras inuti banketten.

Ngoc Minh Ngo

Ett välredigerat skåp

Den "hans" sidan av garderoben innehåller en kompakt tvättmaskin och torktumlare.

Ngoc Minh Ngo

Hidden Cabinets

Kaihoi skapade en vägg av förvaring när han upptäckte ett hålrum bakom badrumsväggen. Förvaringsdörrarna är täckta i silhuetter på papper som bildar ett fängslande mönster.

Ngoc Minh Ngo

En garderob med klassiska detaljer

Antika dörrar från en arkitektonisk räddningsaffär, Olde Good Things, lyfta sovrummets garderob från vanliga till utsökta.

Ngoc Minh Ngo

Skönhet i det gamla

En närbild av sovrummets handmålade kinesiska tapeter från 1800-talet, i alla sina tattered, lappade, skrämmande skönhet. "Jag papperslade sovrumsmuren i en collages anda och gjorde det mesta av en vacker gammal sak", säger Kaihoi.

Ngoc Minh Ngo

Modernt Skåp för Classic Kläder

Liksom sin man redigerar Monique hennes garderob till några klassiska bitar i grundläggande färger. Interiören är målad tulpanröd av finfärger i Europa. "Vi klär inte oss som vår lägenhet. Jag kan inte se någon av oss i en tulpan röd blazer", säger Kaihoi.

Ngoc Minh Ngo

Rum för tre

"Rullbädden för vår dotter kommer bara ut på natten och blir tryckt under sängen först på morgonen", säger Kaihoi. "Så för alla praktiska ändamål ser vi det verkligen inte." De använder vindrutan i 64-kvadratmeter rummet som sitt nattduksbord.

Stil ditt sovrum för en bättre natt sova

Ja, det är viktigt att ditt sovrum är vackert. Men mer än det? Bekväma och avkopplande nog för god sömn, natt efter natt.