San Francisco dubbed bästa amerikanska staden för hög livskvalitet

Anonim

Getty Images

Tänker du att gå över staden för internationella vatten? Det är ett stort beslut, och inte en som bör göras utan några saker i åtanke.

Till att börja med måste du överväga levnadskostnaderna, potentiella arbetstillfällen och naturligtvis mycket om destinationslandets kvaliteter. Hur långt kommer dina amerikanska dollar att sträckas när du först kommer dit? Talar du språket? Är du säker på att du är redo att köra på vänster sida av vägen?

Men viktigare än att plocka upp den lokala slangen är övervägande av saker du letar efter i ett långtidsboende.

En undersökning av Mercer, ett globalt konsultföretag för mänskliga resurser, utvärderade 230 metros baserat på 39 olika faktorer, bland annat bland mediaprevalens och censur, valuta och banktjänster, medicinsk tillgänglighet, offentliga tjänster, inklusive transport, politik och mycket mer. Företaget släppte sedan sin 18: e årliga globala livskvalitetskvalitet.

Medan vissa städer på listan inte är överraskande - till exempel har de gått till samma stad de senaste sju åren - några är. Här i San Francisco, den högst rankade amerikanska staden på undersökningen, kan vi tro att vi har en fantastisk livskvalitet (eller inte - vi har också en stor rikedom inkomstskillnad här), men jämfört med resten av världen, vi landar på en bara 28 plats.

Europas kosmopolitiker, särskilt de i Tyskland och i Skandinavien, tog de bästa slotsna, och Australien och Nya Zeeland snagged några få platser också.

Närmare hemma slog San Francisco andra Topp 50 städer i Boston (34: e plats), följt av Honolulu (35: e), Chicago (43: e), New York City (44: e) och Los Angeles (49: e).

De lägst rankade städerna var Bagdad, Bagui i Centralafrikanska republiken och Sana'a i Jemen.

Kolla in Mercers Topp 15 städer för livskvalitet nedan.

1. Wien, Österrike

2. Zürich, Schweiz

3. Auckland, Nya Zeeland

4. München, Tyskland

5. Vancouver, Kanada

6. Dusseldörf, Tyskland

7. Frankfurt, Tyskland

8. Genève, Schweiz

9. Köpenhamn, Danmark

10. Sydney, Australien

11. Amsterdam, Nederländerna

12. Wellington, Nya Zeeland

13. Berlin, Tyskland

14. Bern, Schweiz

15. Toronto, Kanada

15. Melbourne, Australien

[Från: SFGate

Från: ELLE Decor US