Prins Albert av Monaco varnar Meghan Markle och Prince Harry av "Onslaught" av Media Granskning

Anonim

IMAXTREE

Bakom röda mattan visar välbehag under offentliga framträdanden runt om i världen och enstaka glimt i sina privata liv under öppna intervjuer med pressen, det är väldigt sällsynt att få insikt om vad som händer bakom stängda dörrar i kungafamiljen, än mindre hur de faktiskt känner när det gäller att hantera offentlig granskning.

Det är ett ämne som Prince Harry och Prince William har öppnat alltmer under de senaste åren, med hertigen av Cambridge som nyligen erkände publiceringen av topless fotografier av hans fru Catherine i Frankrikes Closer magazine tog tillbaka oroliga minnen av "trakasserier" som hans mamma lidit Prinsessan Diana.

Getty Images

Och nu har det nästan varit ett år sedan prins Harry började dansa Suits skådespelerska Meghan Markle - med ett förhållande som redan har sett de 35-åriga familjedrama, kämpar med hennes biracial identitet och skilsmässa från tv-producenten Trevor Engelson undersöktes och publicerades - Prins Albert av Monaco ger vissa ord av visdom.

Monacos regeringsmonark, vars mamma var den amerikanska skådespelerskan Grace Kelly, delade en liknande karriär och personliga livsbana till Meghan innan hon gifte sig med prins Rainier, berättade för folk : "Det enda sättet jag kan erbjuda är det brittiska uttrycket:" Håll lugnet och fortsätt. '"

Att lära sig kungligt protokoll, i kombination med pressens påträngande karaktär, "är en ganska tuff handling", erkände prinsen. "Särskilt i den brittiska kungafamiljen, som granskas av pressen som ingen har varit."

Getty Images

Tillåten att han trodde att Harry och Meghan "verkar ha haft en hel del framgångar hittills", varnade han för att "[Meghan] förr eller senare kommer att behöva möta det fulla angreppet".

"Att vara en skådespelerska på ett sätt får dig lite förberedd men ingenting kan verkligen förbereda dig för det ständiga tempot i det. Speciellt nu att takten har förändrats så mycket. Det är svårt för någon att hantera, " tillade han.

"Det var svårt för Charlene att hantera", medger han, med hänvisning till sin fru och före detta olympiska simmare, prinsessan Charlene. "Jag kan inte föreställa mig skillnaden nu med den ökade takten i nyheter och sociala medier."

Getty Images

Prinsen förlorade sin mamma prinsessan Grace 1982 efter en bilolycka i regionen Cote d'Azur och delade några av hennes sageråd när det gäller att hantera ett högt profilerat liv i media.

"Mamma lärde oss att du måste göra allt du kan för att skydda ditt privatliv", sa han.

"Men du måste också möta pressen på några punkter. När vi gick på familjesemestern tillsammans skulle vi ta en timme på morgonen och ge det till fotograferna. Vi lät dem ha den timmen och i gengäld skulle de låta oss fortsätt med våra liv under semestern. "

Från: ELLE UK