Kit Homes: Prefabricerade bostäder är alternativ till traditionell bostadsbyggnad

Anonim

Foto: Huf Haus

Prefabricerade bostäder är spännande och snygga alternativ till traditionell bostadsbyggnad. Multi-Generation Home styled by House Beautiful och utställd på Ideal Home Show var ett utmärkt exempel på hur sofistikerade, flexibla och praktiska kit-hem kan vara.

Företag som det tyska företaget Huf Haus och Futureform, det brittiska baserade företaget som konstruerade och konstruerade Multi-Generation Home, skapar moderna, energieffektiva hus utformade med precision, ett öga för detaljer och kvalitetsmaterial. Byggd på fabriken transporteras byggnadskomponenterna som gigantiska paneler till platsen och uppförs av skickliga handlare. De är en värld ifrån det fattiga, efterkrigstidshuset som normalt är förknippat med prefabs och är ett effektivt och effektivt sätt att bygga ett modernt hem.

Foto: Huf House

Ett första steg för att vara modulära homebuilders är att hitta och köpa en tomt och ansöka om planeringstillstånd. Det är en bra idé att diskutera dina idéer med planeringskontoret innan du börjar planera och skicka in design - det kan i sista hand spara tid och pengar.

De flesta modulära byggspecialister kommer att ordna designinformationer med dig så att du kan skapa ett hem som passar dina krav perfekt. Ett kithus kan tillverkas i alla storlekar eller former så länge det är transportabelt på lastbilens baksida. När den anländer på plats är väggarna redan monterade, ofta med isolering installerad. Då kommer den pussel-liknande uppgiften att sätta allt ihop. Du kan göra det själv eller det kommer att ingå i byggpaketet. Med den här metoden kan du få ett helt nytt hem om några veckor - husets yttre skal kan vara upp och vattentätt inom några dagar.

Foto: Huf House

Många prefab homes har modulära designsystem så att du kan flytta innerväggarna när de är på plats. Du kan också utöka egenskapen genom att lägga till olika rum eller till och med genom att bygga en extra våning, vilket gör dem anpassningsbara och extremt mångsidiga - perfekt för växande familjer.

Foto: Huf House

Vissa företag kommer att övervaka hela processen från de inledande konstruktionsstegen till de sista andra fixa jobben, som el och VVS. Kom ihåg att kolla med din leverantör om de tillhandahåller denna fullständiga service och om de inte har det, har handlare redo att ta över när strukturen är klar.

Enligt det nationella självbyggnads- och renoveringscentret beror priset mycket på din specifikation men i allmänhet börjar priserna från cirka 1 300 pund per kvadratmeter och kan kosta allt upp till 2 000 pund per kvadratmeter. För en genomsnittlig storlek hem kan du betala mindre än 100.000 £, exklusive kostnaden för att köpa marken, få planeringstillstånd och alla andra byggnadskostnader.