Inredning av trappstegsdesign: reparation, byte eller omplacering

Anonim

Getty ImagesMartin Barraud

Allt du behöver veta om inre trappor: Oavsett om du gör reparationer eller byter eller flyttar trappor, följ dessa tips från de professionella

1. Reparation eller renovering

Det är sällsynt att den strukturella delen av en trappa - slitbanor och ramar - behöver bytas ut. Även trätrappor som är över 100 år brukar vara i gott skick. I allmänhet skulle det bara vara om trämask eller torrvadd drabbades av att hela strukturen skulle behöva komma ut, eller om en husägare ville omplacera den.

Renoveringar och reparationer tenderar att fokusera på newel-stolpar, spindlar och handskena och kan vanligtvis vara färdiga inom två dagar. En wobbly räcke eller spindel är ett uppenbart tecken du behöver lite reparationsarbete.

Om du har en Ranch-stiltrappa som inte uppfyller gällande byggregler kan du behöva uppdatera det här. Typiskt har denna balustrade i 1960-talet och 1970-talet två eller tre plankor av trä, med stora utrymmen mellan dem, klibbade på den nya posten. Spalten betyder att det inte är ett särskilt säkert alternativ, särskilt om det finns små barn i huset.

Du kan ompröva en trappdesign utan att begå en helt ny kostnad genom att justera några av komponenterna. Slitstarka ekskivor kan monteras för att ersätta en trappa matta. Eller förbättra ljusnivåerna genom att byta ut mörka träspindlar med ett glasplåt.

En trappa är en så integrerad del av hemmet är det viktigt att välja ett företag som arbetar med material av hög kvalitet. Det är också viktigt att kontrollera att spannet på träet som används för att göra de nya stolparna, räcken och spindlarna alla fungerar visuellt.

Roberta Jervis, chef, Neville Johnson

2. Av hyllan

Getty ImagesCompassionate Eye Foundation / Robert Kent

En trappa består av olika komponenter: slitbanan är där du går, stigaren är den vertikala delen mellan varje slitbanan som ibland är öppen och strängarna är brädorna som stöder stegen. Nosing hänvisar till banans projicerade kant och bullnose eller curtail refererar till formen av det första steget om den är bredare och mer rundad än de andra. Spindlarna är de vertikala stolparna som håller upp räcken, som sedan fästs vid de nya stolparna längst ner och uppe på trappan. Sammantaget är alla tre kända som balustrade .

Ramverket för trappor är vanligtvis av trä, men det kan byggas med stål eller betong. Balustrade kan vara trä, metall eller glas i olika former, storlekar och mönster - blandningsmaterial ger ett större utbud av trappalternativ.

Ett topptips för alla som vill ha en slående look men inte har budgeten för en helt solid ektrappa, är att kombinera vita spindlar och nya stolpar med en eklängder. Valet för en barrträdtrappa är också ett kostnadseffektivt alternativ. Välj trappor med släta timmer och ett jämnt korn så att du kan applicera en rad färg- eller fläcklackeringar. Ett annat sätt att göra din trappa till en kontaktpunkt är att lägga till tjockare ekspindlar, ekhäftar och en volute handräcke. Detta är en krökt sluttning på räcken som leder ner till ett utökat första steg och skapar ett dramatiskt uppåtgående svep.

När det gäller att installera trappan räknas varje millimeter, så det är viktigt att utrymmet mäts korrekt. Även om trappan är ett rakt flyg är det viktigt att gå till ett trappspecialföretag eftersom det kommer att anställa fullt utbildade trapptekniker för att du ska få rätt passform och att installationen följer reglerna.

Om trappan leder upp till en ny loftkonvertering eller är i ett nybyggt hus så skulle vi arbeta från de arkitektoniska ritningarna, men vi skulle fortfarande ta våra egna mätningar när projektet nått en punkt där detta var möjligt. Varje projekt kommer att skilja sig något från planerna så det är viktigt att göra slutliga kontroller före installationen.

Georgina Campbell, marknadschef, Jeld-Wen

3. Köpa skräddarsydda

Bisca's Hyatt-trappa, med en svagt svängande ram, är från 22.000 kronor en fantastisk funktion i ett modernt öppet utrymme.

Bisca Hyatt

En trappa ska vara utformad för att integrera med och förblir livslängden på fastigheten. Det är nyckeln till husets flöde, så det kan vara värt att fråga dig själv om ditt hem skulle fungera bättre om du ändrade trappans läge. Att slå ner väggar mellan rum, bygga en förlängning eller ändra ändamålet med ett rum kan alla betyda en förändring av trafikriktningen. När du planerar en ny trappa tänk på vilket rum du mest sannolikt kommer att närma sig från.

Med öppen planlösning kan en trappa vara synlig inom hela utrymmet så att du kanske vill göra en funktion av det.

Kantiga trappor har slitbanor stödda av en gömd strängare i väggen och verkar flyta i mitten av luften för att ge en ljus, öppen utseende. Helical eller försiktigt krökta trappor ger snabb wow-faktor men fungerar bäst med gott om utrymme. Spiraltrappor vinner runt en centralpol och är bra för små utrymmen, men de kan vara besvärliga att använda och ett problem för barn, äldre eller sjuka.

Betongtrappor kan tyckas vara billigare på papper, men kan kosta mer än timmer och stål i slutet på grund av problem med gjutning och noggrannhet. Timmer och stål kan tillverkas i millimeter precision och konstrueras med öppna slitbanor. Betong- och ståltrappor kan klädes med trä, sten eller marmor och du kanske vill överväga MDF-slitbanor om du tänker tegna trappan. Timmer har naturlig värme och skönhet och det finns många kvaliteter och finish att välja mellan för slitbanor och räcken. Hårda trästångar är dyrare än barrträd men de är mer hållbara och taktila. Glasbalustrådar är fantastiska för att släppa in ljus men visa upp damm och fingeravtryck. Kontrollera hur glaset och räcken ska fixas - en skräddarsydd design kommer inte att ha synliga fixeringar. Två typer av glas används vanligtvis - standardglas med en något grön nyans och det dyrare lågjärnstrålet, som har överlägsen optisk kvalitet och reducerad färgton.

Under georgiska tider var trapporna smala och eleganta och en liknande effekt kan uppnås genom att använda en stålkropp. Trappor från jugendstilperioden innehöll sena kurvor och balustrådar inspirerade av naturen med till exempel järnblommor, löv och tendrils. Art Deco såg ett drag mot mer robusta och klara mönster med skarpare, starkare linjer.

Det är väldigt viktiga säkerhetsaspekter som ska beaktas vid konstruktion och installation av trappor, och de måste överensstämma med byggreglerna och de brittiska standarderna.

Richard McLane, designchef, Bisca

Neville Johnsons traditionella trätrappor börjar på £ 20, 000

Neville Johnson

Från: Hus Vacker tidning