Inredningsdesigners kan inte få tillräckligt med det här Anonymous Instagram-kontot

Anonim

I den virtuella världen av Instagram och, ännu viktigare, Instagrammers, har ett konto framkommit som ämnet för extrem fascination: @Terra_naut.

Kontot är platsen att gå för stämningsfulla bilder från världens konst, arkitektur, design och inredning. Med sin utsökta redigeringssynpunkt har Terranut byggt på över 54 000 personer på knappt ett år. Följare inkluderar Bunny Williams, Richard Mishaan och Ken Fulk, tillsammans med olika glitterati som Sofia Vergara.

Villkoret för vårt personliga möte var att bevara hans partiella anonymitet. Att veta att Terranaut egentligen inte kan vara en del av allureen (hans profilbild ovanför är Roger Moores namn som James Bond.) Det som kan avslöjas är att han är en gift Generation X-er och far till fyra som bor i södra Florida.

Långt, mörkt och mjukt stiligt på ett sömnigt sätt, Robert Mitchum, han har bara skrivit ett eget och dyrbart få ord, och föredrar att låta hans bilder prata. "Tyngdpunkten ligger på skytten", säger han, "reser till en mer skön tid".

Om dagen arbetar han som en teknologisk entreprenör, främst inom vårdområdet. Men i ungefär 10 timmar i veckan morphs han in i en kombination av Ralph Lauren, Diana Vreeland och Fleur Cowles, alla legendariska smakmakare och formgivare av stil. Med laserliknande noggrannhet riktar sig hans noggrant övervägda posteringsstrejk djupt inbäddade i smarta uppsättningen.

När du frågas varför gör han det, när de flesta unga förortsposter skulle titta på sina barns fotbollsspel eller hitta sig på golfbanan, blir han wistful. "Jag känner att jag måste göra det, " säger han. "Som en artist."

Tar Terranaut egna bilder? Inte riktigt, föredrar att lägga upp bilder som han kollar från uttömmande online-sökningar. "Jag började genom att skicka bilder av mina egna klockor, ett favoritsko, " säger han. "Men när allt detta växte, ville jag visa mindre av mig och mer av världen bortom."

Faktum är att det som började som en liten hobby, som drivs av en kärlek till "finare saker", har vuxit till ett alter ego som gränsar till kultberömstatus. Och, som tekniskt kunnig som han, förstår Terranaut de algoritmer som driver att bygga en stor följd på Instagram.

Mycket gillade inlägg genererar fler anhängare, vilket i sin tur inspirerar honom att skapa mer populära inlägg. Och lika beroende av att han kan vara till processen, är hans fans lika slagna. Även hans verbiage beundras, "Vad han säger med så få ord talar volymer", säger en designproff som, som Terranaut, föredrog att förbli anonym. En annan känd inredningsarkitekt har bett honom att samråda om övergripande varumärkesstrategi och utveckling (ja, verkligen).

Det är uppenbart att Terranaut åtnjuter processen och visar uppskattning av skönhet och djup kunskap om traditionell design. Han medger att han skulle ha älskat att studera mode på skolan istället för företag och ekonomi.

Men det är "gillar" - de små hjärtformade betänkandena - som brinner sin eld. Hundratals, till och med tusentals individer, knackar på sina godkännanden och kanske deras tillgivenhet. "Det är bättre än någon designmagasin", säger Harry Bader, en visual merchandising designer som har arbetat för Bergdorf Goodman, Estée Lauder och Banan Republic. "Jag trivs verkligen med hans känslighet", säger Tom Shaffer, en elegant New York och Palm Beach ad exec. "Hans inlägg fattar tidlösa klassiker och enkel god smak."

I slutet av dagen, vad är uppsidan för Terranaut förutom sin egen personliga, goda takeaway? Finns det några verkliga fördelar med att söka och posta, den obevekliga strävan efter inspirerande bilder som gör design-kunniga andar sväva där ute i mörkret på internet?

Kanske. Långsamt har han svarat på några förfrågningar om personliga möten och har byggt ett litet nätverk av vänskap. mestadels designproffs som alltid vill kasta luncher och cocktailpartier till hans ära. "Jag föredrar små grupper eller bara en-mot-en, " säger han.

Tyngdpunkten ligger på nautresan till en mer skön tid.

Denna ironi är en del av Terranauts identitet. Å ena sidan finns det hans blygna framträdande och ett erkänt obehag med stora grupper; å andra sidan, en vilja att ansluta digitalt med 54 000 personer. Ena sidan, hans passion för utsökt detaljerade interiörer och eleganta byggnader; Å andra sidan är verkligheten att leva ganska enkelt i södra Florida förorterna.

Fantasi eller verklighet? Det är svårt att veta vad som är den verkliga Terranaut. Men hans Instagram konto beskrivning säger allt: "Tappat någonstans mellan en dröm och havet ..."

Från: Town & Country USA