Jag trodde att jag ville bo i ett litet hus - tills jag spenderade natten i en

Anonim

Lyndsey Matthews

Jag har varit besatt av tanken på att bo i ett litet hus ända sedan jag såg TINY, en dokumentär om ett par som bestämmer sig för att sänka och bygga sitt eget hem på en släpvagn. Tanken att förenkla och konsolidera allt i mitt liv till 300 kvadratmeter lät bra för mig. Plus, jag har bott i New York City lägenheter för de senaste 11 åren - att flytta in i ett litet hus skulle inte vara så stor av en förändring, eller hur? Så när Getaway nyligen erbjöd sig att låta mig stanna i ett av deras nya småhus i upstate New York hoppade jag på chansen att se om det var ett litet hus som levde för mig.

Lyndsey Matthews

Domen? Trots att jag älskade att bo i ett litet hus för en weekendresa i skogen, kan jag säkert säga att jag inte kommer att flytta permanent till min egen miniatyrboende helst snart. Det här är de fem anledningarna till varför:

1. Husdjur.

Jag antog nyligen två kattungar, och det enda som håller mig förnuftigt är att kunna låsa dem ut ur mitt sovrum på natten. Även om de ser söta ut, har de energi av ett paket hyenor och är vakna från och med 5:30 varje dag. Eftersom det lilla huset jag bodde i byggdes som ett tillflyktsort för korta resor, hade det inte varit utrymme för att skilja dem från mig och min dyrbara sömn. Låt oss bara säga att jag var super glad att jag lämnade dem hem med en katt sitter. När de är fullvuxna och kan sova hela natten, kanske jag skulle kunna överväga att bo med dem i ett litet hus, men då är det fortfarande fråga om sin kulllåda ... så kanske inte.

Lyndsey Matthews

2. Bakning.

Jag älskar absolut bakning. Processen att göra en skiktkaka eller ett parti brownies från början till slut är min form av meditation. Även om min lägenhet kök är liten, har det fortfarande en full storlek ugn, vilket gör hela skillnaden. Om jag inte skulle kunna anpassa ett litet hus för att inkludera en storkökad ugn måste jag gå vidare. Samma sak gäller ett kylskåp med regelbundet storlek - att leva med ett minikylskåp skulle få mig att känna att jag fortfarande var på college.

Lyndsey Matthews

3. Toaletten.

Jag har aldrig uppskattat min toalett mer än när jag kom tillbaka till min lägenhet efter min lilla husupplevelse. Getaway huset vi bodde i hade en elektrisk toalett, och om du aldrig har använt en tidigare ... ja det är en upplevelse, minst sagt. Med ett vattenlöst system spolas toaletten allt avfall genom en märklig metod för rymdåldern som innebär att suga bort allt med mycket Mylar. Det, och du får bara 15 spolar per dag. Även om vi slutade bara använda 12 spolar (en för videon nedan, förstås!), Gav hela prövningen mig ångest. Men det är super coolt att titta på, så kanske jag skulle kunna hantera att jag inte har en vanlig septiktank i utbyte mot att få se det här varje dag.

4. Underhållande.

Jag älskar att kasta fester och laga middag för mina vänner. Jag har även värd en 22-personers Thanksgiving middag i min lägenhet i New York (det var tätt, men vi lyckades). Även om jag får den delen av levnadsplatsen i ett litet hus, spenderar mer tid utomhus och behandlar din gård som ditt vardagsrum, skulle det vara omöjligt att få gäster över en gång att vädret svalnat. Så om du inte bor på ett ställe där det blir relativt trevligt året runt (Florida? Arizona?), Går det tanken att ha mer än två personer åt gången till ditt lilla hus på vintern.

Lyndsey Matthews

5. min pojkvän

Han är min favoritperson i hela världen, men vi båda älskar verkligen vår ensamma tid. Det gör en stor skillnad för att kunna få utrymmet att vara i olika rum, att antingen läsa en bok, titta på våra skrämmande TV-program (jag älskar Star Trek och han har en sak för Gossip Girl ) eller ringa utan tvinga den andra att lyssna på hela konversationen. Även om jag bodde i ett litet hus för en weekendresa med honom var mysig och mycket roligt, kan jag inte föreställa mig hur den dagliga verkligheten att bo tillsammans på 200 kvadratmeter skulle vara. Det fanns dock en fördel att laga mat med honom i ett litet huskök: Det fanns inte tillräckligt med utrymme för att vi båda skulle stå i köket och förbereda middag sida vid sida, så han gjorde allt arbete medan jag satt i säng och drack vin. Det är ett heltidsarrangemang som jag kunde komma ombord med.

Vill du prova på dig själv och fatta ditt eget beslut om ett litet bostadshus? Ta reda på mer om Getaway på getaway.house.

Från: Country Living USA