Hur planerar du den perfekta badrumsdesignen

Anonim

Vattentäta ABS full höjdluckor från 218 £ per kvadratmeter, The Shutter Store

Oavsett om du vill ha en fristad eller ett wow-faktorutrymme, kommer dessa väsentliga badrumsdesignidéer att sätta dig på rätt spår.

Hur man börjar

Skapa en önskelista över alla saker du vill ha från ditt utrymme. Använd online resurser

för att se vad som är nytt och vad du har råd med. Men det finns ingen ersättning för att besöka ett showroom där du kan se och röra på keramik, möbler och bänkskivor och se att belysning, kranar och duschar används.

Burlington Badrum Edwardian Svit, £ 1343, ren badrumssamling

Få planen rätt

  • När du väl vet vad du vill, gör en grov penna skiss av rummet och var du vill placera saker. Glöm inte att du behöver utrymme för att flytta runt i rummet - låt 100cm framför ett bad och 70cm framför loo.
  • En nyckelfaktor som alltid påverkar badrumsdesignen är läget för VVS, speciellt jordröret, som behöver en kort, rak körning. I ett befintligt system kan det begränsa layoutalternativen om du inte vill spendera mycket pengar på att flytta den. Även om du konverterar ett annat rum till

    ett badrum, det kan finnas begränsningar på var jord och vattenrör kan gå. I båda fallen är det alltid bäst att ta en skiss till en designer tidigt för råd, innan du sätter ditt hjärta på ett visst utseende.

  • När du har uppmätt, använd ett online planeringsverktyg för att kontrollera om din badrumsdesign kommer att fungera. Exempelvis kommer Ideal Standards 3D-badrumsplanerare att skapa en virtuell bild av rummet.

  • När du ställer in din budget, ta med kakel, golv, belysning och möbler, och lägg till cirka 10 procent för kontingenter.
  • Investera i ny teknik. Med LED-belysning med låg energi och trådlösa Bluetooth-högtalare som strömmar musik, har badrummet blivit ett ställe att dröja i slutet av en lång dag.

Smarta lösningar för små utrymmen

8-serien inbyggnad med svängbar panel, från 1261 £, Merlyn Showering

  • För ett rymligt utseende, välj halvhåliga bassängar och vägghängda lösor - se upp för "kortprojektionsdelar" som inte tränger så långt in i rummet.
  • Genom att använda en körning av slimdjupade inredda möbler som är parade med en halvbordsbassäng kan ge ett litet rum ett mycket strömlinjeformat utseende och är otroligt rymdseffektiv.
  • Om du tycker om ett vått rum men inte har platsen, är ett bra alternativ en bricka med låg nivå omgiven av en ramlös lucka eller panel, vilket skapar en genomgång eller duschkabin för en knappt utseende.