Hur man gör ett rum ser större ut

Anonim

Atlas medium soffa i hamn grå, H88 x W170 x D97cm, £ 1569; Greenwich stol täckt av Nina Campbell Ren Färg 04, H89 x W82 x D94cm, £ 779 med 19 "Scatterkudde i Nina Campbell Penglai Color 02, 69 kr, alla Multiyork

Omforma något litet utrymme med färgerna som garanteras för att få ett rum att se större ut.

Prova Cool Blue

Färgteori berättar för oss att de varma nyanserna återvänder och värmer dem framåt, så genom att välja en cool blå färg kan du visuellt trycka tillbaka väggarna på ditt rum (ovan). Lag detta med ett glansigt ljus som reflekterar vitt målade golv och du har lagt till mycket mer utrymme utan att slå en vägg ner. Om du är orolig kommer rummet att känna sig kallt, värma upp det med en mjuk rosa som accent på klädsel och mjuka möbler.

Använd Soft Heather

Bakgrund, Tented Stripe, gryning, £ 57 per roll, träverk Perennial Grey 245 Intelligent äggskal, £ 26 för 1L, Little Greene

Ett mer vuxet alternativ till pasteller, dessa pulverformiga nyanser har snygga undertoner av blått och grönt, så verkar det återgå till att rummet blir mer rymligt. Vertikala ränder kommer att accentuera höjden på väggarna och genom att måla allt träarbete i samma färg som du undviker att uppmärksamma rummets gränser, ett annat stort utrymmehöjande trick.

Få ett gyllene glöd

Vänstervägg: Citron Ande, Ljus + Rymdmatt, höger vägg: Honungbjälk, Ljus + Rymd, Matt, Tak: Månskimmer, Ljus + Rymd, Matt, Allt £ 26.48 för 2.5L, Dulux

Få ut det mesta av ett besvärligt format loftutrymme genom att använda soliga nyanser av gult för att lysa upp ljusstarka hörn. Dulux Light + Räckvidden av färger har en matt finish men innehåller ljusreflekterande partiklar som hjälper till att studsa det naturliga dagsljuset runt rummet. Blanda några toning nyanser tillsammans, plocka den ljusaste för taket.

Gör det Mint

Luftköket, från £ 20, 000, deVol

En vit blank yta är inte det enda alternativet om du vill göra ett litet kök tystare. Välj en cool mintgrön för enhetens dörrar och lag med en ljusreflekterande vit stenbänk. Undvik upptagna plattor på väggen, istället målar du i en kritig vit och lägger till kurviga öppna hyllor för att accentuera känslan av utrymme.

Välj varm vit

Dulwich sängkläder, Dubbla duvet, £ 70, Oxford kuddväska, från £ 18 varje, Finley kasta, £ 140, Finley kudde täcker, från £ 45, Morston täcke, från £ 170, allt The White Company

Det är ingen tvekan om att vit gör ett rum större, men undviker att falla i fällan att måla allt i lysande vitt. Med vårt ofta gråa ljus kan denna kliniska nyans få en känsla av att det blir lite kallt och snusigt. Istället väljer vitt som har en varmare bas som fortfarande kommer att reflektera ljuset vackert men med en mjukare känsla - ta en titt på Peka från Farrow & Ball. Det är också viktigt att lägga till textur till ett helt vitt schema, så panelerade väggar, stickade kast och naturliga trätillbehör är ett måste.

Så det skummer

Bakgrund, Milla 214774, 30 kr per rulle, Sanderson

Neutrala system är alltid ett bra val i mindre rum och skapar en vackert lugn känsla, för extra utrymmeförbättrande fördelar introducerar lite ljusreflekterande glänsning och glans med en metallfärgad tapeter. Undvik utseendet från att bli för glimt genom att samarbeta med ett rustikt trähus och möbler.

Våga gå Dark

Väggar och skåp målade i Hick's Blue 208, £ 43.50 för 2.5L Absolut mattemulsion, £ 53 för 2.5L, Intelligent äggskal, Little Greene.

Utesluta inte mörkare färger om du vill göra ett rum större, tricket är att använda samma djupa färg överallt; på väggarna, skirtings, köksenheter, till och med taket - det kommer att suddas på gränserna för rummet, lurar ditt öga i att tro att det är större än det faktiskt är. Deep blues och rich greens fungerar särskilt bra.

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk