Hur man gör ett påsk-temat terrarium

Anonim

Dobbies

Dekorera ditt hem denna påsk - eller för något speciellt tillfälle - med ett hängande terrarium fyllt med saftiga och säsongsbetonade dekorationer.

Terrarier gör inte bara bra, levande bildskärmar, men de är idealiska om du är begränsad i rymden, eftersom de kan passa på en vindrude. Ännu mer, det hängande sortimentet tar inget utrymme på allt vid upphängning ovanifrån.

Vill du göra en själv? Teamet hos trädgårdsmedelsbutiken, Dobbies, pratar oss om hur man gör ett påskterrarium.

Du kommer behöva

  • Ett hängande terrarium
  • Ett sortiment av mini succulenter
  • En handbräda
  • Grus
  • Trädgårdshandskar
  • Kompost som passar för kaktus och succulenter
  • Säsongens dekorationer av ditt val
  • Mossa
  • En liten vattenburk

Gör ett terrarium i sex enkla steg

1. Placera ett lager av grus i botten av ditt terrarium. Detta gör att vatten dräneras bort. Skjut gruset upp på baksidan för att skapa en viss höjd och bilda en sluttande kulle. Lägg sedan till ca en tum av kaktuskompost. Detta är snabb tömningsjord som inte bibehåller mycket fukt.

Dobbies

2. Vattna jorden mycket lätt med en liten vattenburk. Var försiktig så att du inte övervattnar, eftersom det kan orsaka att rötterna på succulenterna ruttnar.

Dobbies

3. Nu kan du plantera dina succulenter. Välj några av de högre plantorna för att lägga till höjd på baksidan, arbeta dig framåt och ordna de andra saftiga ämnena när du går. Rymma dem snyggt så att de inte är för överfulla. Se till att rötterna är täckta i jord och lägg till lite extra för att stabilisera dem om det behövs.

Dobbies

4. Om du har en pensel till hands, kan du noggrant borsta bort allt överskott från plantens löv. Klä på terrariet med lite mossa. Om du vill kan du lägga till några färgade stenar för lite textur.

Dobbies

5. Och till sist lägger du till dina valda dekorationer för en säsongsbetonad finish. Här har några färgade ägg och filtdekorationer använts.

Dobbies

6. Välj en bra plats för att hänga ditt terrarium. Hitta en plats med starkt ljus men bort från direkt solljus. Du kan hänga ett enda terrarium själv eller gruppera flera tillsammans för ett riktigt slående arrangemang.

Dobbies


8 fantastiska påsk träd dekoration idéer