Hur Frank Sinatra försökte lära George Michael om berömmelse

Anonim

Getty Images

George Michael, som dog på julafton på bara 53 år, kämpade med sin berömmelse under hela sin livliga popkarriär. På höjden av hans berömmelse var Michael föremål för någon hård kärlek från någon som kunde relatera: Frank Sinatra.

1990 satt Michael för en intervju med tidningen Los Angeles Times ' Calendar . Vid den tiden släppte han ett nytt album, men vägrade att göra musikvideor eller göra några större turneringar. Han förklarade att han ville fortsätta skriva låtar, men ville dölja bilden som störde från hans låtar. (Han nekade även att göra en fotografering för kalenderartikeln .)

"De flesta tycker det är svårt att tro att stjärnvärlden kan göra dig eländig", sa han till tidningen. "När allt kommer omkring vill alla vara en stjärna. Det gjorde jag verkligen, och jag jobbade hårt för att få det. Men jag var olycklig, och jag vill inte känna igen så."

Som svar blev papperet skickat till ultimat brev till redaktören från Frank Sinatra själv, som hade några stränga ord för Michael. I brevet, som publicerades i sin helhet och nyligen återupptas på webbplatsens brev, noterade Sinatra Michael att han skulle vara tacksam för sin berömmelse.

"Kom igen, George, lösa upp. Swing, man, " skrev Sinatra. "Stöt av dessa gossamervingar och flyga dig själv till månen efter eget val och var tacksam för att bära det bagage som vi alla har behövt bära sedan de lilla nätterna som sover på bussar och hjälpa föraren att lossa instrumenten."

"Och inte mer prata om" Tragedien av berömmelse ", tillade han. "Tragedin av berömmelse är när ingen dyker upp och du sjunger till rengöringsdaman i någon tom ledd som inte har sett en betalande kund sedan Saint Swithins dag. Och du är inte nära det, du är bästa hund på toppen av en lång stege som heter Stardom, vilket på latin betyder tack till fansen som var där när det var ensamt. [...] Lita på mig. Jag har varit där. "

Kom ihåg när @LettersOfNote sprang det fantastiska brevet från Frank Sinatra till George Michael? Swing, man. //t.co/dxh5AJm148 pic.twitter.com/uBr71x9dfQ

- Ben Greenman (@bengreenman) 26 december 2016

Efter Mikaels död gick notan viral, men inte alla reagerade positivt på den. Vulture påpekar att Michael vid tiden för intervjun var i skåpet om sin sexualitet, vilket kan ha påverkat hur han kände sig om hans offentliga persona.

Till och med tillbaka 1990 fick Sinatra lite backlash. "Så Frank Sinatra tror inte att stjärnvärdet är något som bär potentialen för förstörelse", skrev läsaren Mike Sekulic till tidningen. "Tja, Presley, Monroe och Joplin är bara några exempel på liv som botched av superstardoms fällor."

Från: Esquire USA