Hur man hittar en arkitekt

Anonim

George Clarke, arkitekt och TV-presentatör, delar sina bästa tips om hur man hittar en arkitekt och hur du vet när du har hittat en bra.

RIBA-webbplatsen är alltid en bra första anlöpshamn. Deras Hitta en Arkitekt sektion kan du ange ditt postnummer, typ av projekt och budget och ger dig en lista över RIBA-godkända arkitekter som specialiserar sig på det området inom ditt område. Du kan se till att din arkitekt är legitim och fullt kvalificerad.

De goda gammaldags gula sidorna är bra för att ge dig lite riktning, men det kan vara knepigt att begränsa din sökning och veta vem som är rätt person till jobbet, eftersom du bara får en begränsad mängd information. Det här är en bra utgångspunkt för vidare forskning.

Andra kontakter i byggindustrin kan ofta peka dig i rätt riktning med arkitekter som de har arbetat med vid tidigare projekt. Så om du har anställt byggare i det förflutna, fråga dem om deras hjälp.

Om dina vänner och familj har arbetat med en arkitekt tidigare frågar du efter deras rekommendationer. Du kan spara tid och chanserna kommer att bli bra med dem.

Sist men inte minst, fråga grannar som har arbetat med arkitekter i sina egna hem. Arkitekten har jobbat i ditt område, har sannolikt gjort ett bra jobb och har förmodligen arbetat på ett liknande hus som kommer att vara till nytta för ditt projekt och tänka dig i vila.

Foto: Getty

Och du vet om du har hittat en bra arkitekt eftersom du kommer att ansluta till dem på många olika nivåer, säger George. "Du kommer att ha en liknande känsla för design - inte nödvändigtvis om stil eller smak, men om kvalitet, de kommer att ha en väldigt bra förståelse för hur du och din familj bor och är sympatisk för det, de kommer vara någon du skulle vill verkligen hänga med och njuta av att spendera tid med och viktigast av allt kommer de att vara någon du kommer att lita på ganska snabbt. Förtroende är allting. "

  • Ord: Helena öl