Hur arkitekter utformar nya byggnader för att tillgodose våra levande behov

Anonim

Getty ImagesSpaces Bilder

Var ska vi leva i framtiden? Fastighetsmarknaden förändras för evigt, våra bostadsbehov ständigt förändras och våra livsstilar, miljö och ekonomi formar de samhällen vi lever i.

Eftersom vår befolkning fortsätter att åldras och klimatförändringar hotar den landmassa som vi kan uppta, måste arkitekter vara innovativa i sin hemdesign för att rymma fler invånare i urbaniserade områden. Världens befolkning kommer att öka till 11, 2 miljarder år 2100; av denna tillväxt kommer det mesta att vara inom befintliga städer. År 1930 bodde endast 30 procent av världens befolkning i städer - jämfört med cirka 50 procent idag. 2050 kommer 66, 7 procent av världens befolkning att bo i städer.

Arkitekter utvecklar redan innovativa, okonventionella konstruktioner som är lämpliga för vår framtid. När vi går vidare och ersätter äldre mönster, kommer nya byggnader att hjälpa till att tillgodose våra alltmer komplexa levnadsbehov.

Byggnadsdesignspecialister, Oasys, utforskar hur arkitekterna kommer fram med nya konstruktioner för att möta våra allt mer komplexa behov:

Alternativa material

Hållbarhet blir ett centralt fokus för arkitekter när man väljer byggmaterial. Timmer är ett lämpligt alternativ eftersom CLT (cross laminated timber) regler är glesa. Med sin förbättrade styrka och stabilitet på grund av mer sofistikerade tekniska tekniker - träskyscraper blir en sak av nuet - inte framtiden.

Cube Building är ett exempel på en ny byggnad gjord av virke. Beläget i Hackney ligger Wenlock Cross på 6 750 meter, och systemet är en hybridblandning av trä och stål. Byggnaden förenar sömlöst i gräsparker som omger området, men ser också hemma bland andra urbaniserade byggnader som utgör Londons storstadslandskap. Eftersom utvecklingen fortskrider i konstruktionen och genomförandet av virkesstrukturer, kommer bara tiden att berätta hur trähus kommer att påverka arkitekturens framtid.

Roterande bostadshus

Dubai är på väg att bli hem till världens första roterande skyskrapa. Designad av David Fisher, en israelisk-italiensk arkitekt, var lägenhetshuset ursprungligen föreslagit 2008, men efter att ha blivit kvar, har strukturen nu blivit färdigställd senast 2020.

Den har utformats för att ändra formen när den roterar. I teorin då borde byggnaden aldrig se lika ut två gånger. Även om varje lägenhet kommer att kunna rotera 360 grader oberoende, kommer hastigheten att justeras, och den stationära kärnan kommer att innehålla hissen med lägenheter som skjuter upp denna kärna.

Byggnaden har utformats så att den kan driva sig med vindkraftverk mellan varje våning - negativt behovet av alltför kraftuttag från fossila bränslen. En lägenhet kommer inte att bli billig, med priser som ligger på omkring 30 miljoner US-dollar (22, 5 miljoner pund). Detta är ett exklusivt projekt för dem som vill betala priset för att vara i framkant av innovation.

Innehåller gröna utrymmen

I vissa delar av världen byggs byggnader för att uppmuntra biologisk mångfald, hjälpa tropiskt utrymme att trivas i en naturlig miljö och skydda grönområden.

Oasia Hotel Downtown ligger i Singapore ett sådant exempel som fungerar som en trädgård bland begränsat grönt utrymme. Denna tropiska skyskrapa motverkar det centrala affärsdistriktet inom Tanjong Pagar-området och är avsett att fungera som en prototyp för hur urbana troperna ska fungera inom konstgjorda landskap.

Byggnaden har ytterligare "marknivåer" som ger utrymmen för rekreation och social interaktion med öppna sidor för att tillåta naturliga vindar att passera genom - eliminerar behovet av luftkonditioneringsenheter. Byggnaden anses också vara en naturlig fristad för vilda djur, med en övergripande grön tomtförhållande på 1100 procent - återinförandet av den biologiska mångfalden i staden som ursprungligen drevs bort genom byggandet.

Innovativa ljushus

Nanjing Green Light House är ett okonventionellt ljushus som är rund i struktur och kan få 200 LUX naturligt dagsljus för alla arbetsplatser - vilket gör det till en av de första nollkollegögenheterna på fastlandet.

Inspirerat av Kinas stora och naturliga lövverk blir det naturliga landskapet lika viktigt som själva byggnaden. Genom naturliga ventilationstekniker, exponerade fönster och rörliga takfönster kan alla njuta av detta arbetsutrymme som innehåller naturliga konstruktioner.

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk