Alternativ för hemförlängning: från en PVC-iglo till i-hytten

Anonim

Skapa extra utrymme hemma med dessa innovativa alternativ till det vanliga trädgårdsrummet, vinterträdgården eller loftkonverteringen. Ta en titt på ...

Från: Hus Vacker tidning

6 Foton

PR

Garden dome

Oavsett om det används som växthus, lekrum eller popup-konservatorium, erbjuder denna PVC-igloo ett roligt och futuristiskt sätt att skapa värdefullt utrymme utan att det behövs störande byggnadsarbete. Väderbeständigt och rostbeständigt, det är överraskande stelt trots att det inte finns några inre upprättstående stöd.

Montering är relativt lätt - inga verktyg behövs - och kan göras av en person på bara några timmar, men en uteplats eller en fast yta rekommenderas snarare än en gräsmatta. Om du är oroad över överhettning i direktsolen finns det ett extra kapslingsskydd som kostar £ 299, vilket kan förvandla igloo till ett skuggat ute rum. När det inte behövs packar trädgården igloo sig i storleken på en resväska och när den når slutet av nyttjandeperioden kan alla komponenter återvinnas.

Du behöver en ganska stor trädgård för att få ut det mesta av igloo. Förvänta dig inte att du värmer dig när solen går ner, men du kan njuta av det som ett roligt och rymligt alternativ till ett sommarhus eller traditionellt lusthus.

Garden Igloo (H2.2m x 3.6m dia) kostar £ 629, bouf.com

PR

Flyttar uppåt

Att konvertera loftet är ett av de bästa sätten att öka utrymme och mervärde till ditt hem, men arbetet är störande. Tack vare modulbyggande Moduloft kan du nu få din loftkonvertering byggd på en fabrik och kranad på plats.

De innovativa Moduloft-enheterna är gjorda på plats under kontrollerade fabriksförhållanden, så oavsett hur dåligt vädret kan projektet fortsätta att vara i tidtabell. Allt är monterat före installationen och husägare kan välja armaturer, inredning, kök och badrumsenheter, och till och med färgfärgen i förväg så loftet kommer färdigt. Konstruktionen tar ungefär sex till åtta veckor på fabriken, men installationen kan slutföras på en fenomenalt snabb fyra dagar.

"Vi är det enda företaget som för närvarande erbjuder denna tjänst", säger Lissa Johnson från Moduloft. "Det är upp till åtta gånger snabbare än traditionella metoder så att dina vardagar kan fortsätta med betydligt mindre störningar."

Som med eventuell förlängning omfattas tillägg av upp till 50m³ (40m³ för ett radhus) under Tillåten utveckling, men du behöver bygglov i bevaringsområden eller för byggnader eller om du ändrar takets höjd eller form.

Varje projekt kostar kostnadsfritt för att få veta mer om prisbesök moduloft.co.uk

PR

TILLÄMPAD LIVNING

Som en uppåtriktad fiskebåt i en avlägsen badort, är Armadilla en vackert utformad unik trädgårdspod som passar lika bra i en traditionell eller modern trädgård. Tillverkad med FSC-certifierat hållbart virke, det kommer helt isolerat med golvvärme, LED-belysning och full dubbelglas, vilket betyder att den har ett litet kolavtryck och är extremt effektivt att köra.

Armadilla är tillgänglig i 20 konfigurationer, allt från enkel öppen planlösning, gym och lekrum, till hemmakontor och extra sovrum, och har utformats för att omfattas av tillåtna utvecklingsrättigheter, och om du inte bor i ett bevarandeområde eller har en liten trädgård bör du behöver inte planeringstillstånd Båtarna är byggda med en stel stålram, så att de lätt kan transporteras på baksidan av en lastbil och flyttas på plats med en kran eller gaffeltruck. Företaget uppskattar att installationen tar ungefär en timme. "Du kan även ta med dig om du flyttar hus!" säger Archie Hunter, VD för Armadilla.

Den klädplatta täckta teardrop designen är en välkommen förändring från det vanliga boxiga trädgården, men formen begränsar huvudrummet om du inte planerar att sitta vid ett skrivbord hela dagen.

Priserna för A10 pod (H2.9m x W2.75m x L3.7m) börjar på £ 13, 150, armadilla.co.uk

PR

PÅ SLÄP

Detta måste vara en av de mest snygga husvagnarna på marknaden! I-hytten skulle göra ett fantastiskt extrarum, lyx kontor, tonårsdans eller självständig lägenhet i trädgården. Eftersom det är monterat på ett chassi - det är lagligen en husvagn som överensstämmer med brittisk standard 3632 - den kan bogseras på plats och beroende på var du placerar den och om du planerar att hyra ut den för semesteruthyrning, borde du inte behöva planera lov.

Så mycket mer än ett enkelt trädgårdsrum innehåller den stora W2.4m x L10.9m i-hytten, handgjorda i Devon, ett dubbelrum med en annan separat dubbelsäng på loftet, ett duschrum, ett kök, en matplats och ett vardagsrum. Alternativt har den mindre konstruktionen, som mäter W2.4m x L5.4m, en dubbelsäng på loftytan och plats för en spjälsäng eller enkelsäng i vardagsrummet.

Den lilla i-hytten kostar från £ 29, 754, i-hut.co.uk

PR

BLOW-UP SOVRUM

Snoozy är perfekt för oväntade gäster, ett plattformat bärbart lyx sovrum som kan monteras nästan var som helst. Mer som ett mini-hotellrum, sover Snoozy två till fyra personer och har en lätt aluminiumram, gummerat golv och genialt i uppblåsbar ytterhud som ger utmärkt temperatur och ljudisolering.

Kombinerad med glidande aluminiumdörr, sängar, USB-laddare och LED-lampor kan Snoozy ha alla dess komponenter integrerade i ramen, så det behövs inget extra - förutom en duvet! Snooys systerbolag AirClad erbjuder även större uppblåsbara strukturer som kan användas som kontor, popup-butiker eller till och med som en tillfällig hemförlängning - praktiskt om du behöver extra golvyta för en särskilt stor fest. Nästan alla storlekar kan användas för att passa dina behov.

"Inga fundament behövs och det är enkelt att bygga på en dag på egen hand eller av vårt team om några minuter", säger Nick Crosbie, grundare av AirClad. 'Snoozy kan installeras permanent eller packas upp och flyttas.' Som en tillfällig konstruktion (den minsta enheten är bara 1m³) behöver Snoozy inte planeringsbehörighet och det viks ner till bara 30cm, idealiskt för förvaring i garaget när det inte behövs.

Priser från £ 5, 995 + moms, airclad.com

Getty ImagesDanny Sujanto / EyeEm

Anmäl dig till vårt GRATIS nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med våra inspirerande idéer, senaste utseende, verkliga hem och expertråd genom att anmäla dig till vårt GRATIS nyhetsbrev ...

//hearst.emsecure.net/optiext/optiextension.dll?ID=XWcY0bCNr02YB5zX3BKV7uJIpE%2BrraNabJFwK6QtPOMHDH%2BYp6vtJ8PKeQiF8wnbwLO_LvogB0cXXk