Här är Tiara Meghan Markle mest sannolikt att bära ner gången

Anonim

Getty Images

Tiaras, men inte ett krav, tenderar att pryda huvudet på de flesta kungliga brudarna - och de som går nerför gången för att utbyta löften med en kunglig. Som lycka för moderna brudar skulle ha det, har dessa gnistrande huvudstycken stigit i popularitet de senaste åren. Petite tiaras har ofta dykt upp på de senaste landningsbanorna (se: oändliga kronor i parning med Haute Couture, Saint Laurent Spring 2016 och Alexander Wangs vår 2018-festkronor) och kungliga familjemedlemmar och kungliga angränsande socialiter lutar ofta mot att döda regalhuvudet för deras stora dag. Fall i punkt: Pippa Middletons egna tiara av Robinson Pelham för hennes bröllop till James Matthews.

Men hur är det med de riktiga royalerna? Vi pratar om de kvinnor som har tillgång till arvingarna i kronjuvelerna för sina bröllop. Prinsessan Diana bar berömt en arv från hennes familj (Spencer Tiara) i stället för en kunglig arv på toppen av hennes bröllop till prins Charles. Kate Middleton, hertiginnan i Cambridge, bar Cartier Halo Scroll tiara nedför gången för att gifta sig med prins William, som George VI beställde från Cartier för sin fru år 1936. Sarah Ferguson var begåvad en Garrard-krona av drottningen för hennes bröllop till prins Andrew, The York Diamond Tiara, som inte har sett i de kronade juvelerna eller offentligt sedan. Våra tarminstinkter på royal dressing berätta för oss att vi sannolikt kommer att se det här paret med prinsessan Eugenies slöja när hon går ner för gången för att gifta sig med hennes beau, Jack Brooksbank, den 12 oktober.

Men hur är det med Meghan Markle? Med oändliga spekulationer på alla saker kommer hon att slita ner gången den 19 maj, vi tittade på alla möjligheter för vad som kunde toppa huvudet på St George's Chapel för hennes bröllop till prins Harry.

Spencer Tiara

Getty Images

Markles förlovningsring är flankerad av två runda diamanter från en brosch som en gång tillhörde prinsessan Diana. Att donera den sena Prinsessan av Wales bröllop tiara för hennes bröllop till prins Harry skulle vara ännu ett sätt paret väljer att hedra Diana arv.

De flesta kungliga bröllopstiaras är från kungens valv, men Diana hörde egentligen till sin familj, som kan spåra deras släktingar tillbaka till Tudorperioden, rapporterar People . Huvudstycket, som egentligen består av många smycken (en vanlig förekomst med arvstjärdar), är nu i besittning av Diana bror Earl. Town & Country rapporterar att Meghan kommer att få möjlighet att låna biten för hennes bröllopsdag, om hon skulle välja det.

Med det sagt, med tanke på att bröllopet kommer att uppmana otaliga jämförelser med Harrys mamma - tiara åt sidan - tvivlar många experter på att Markle kommer att gå i den riktningen för sin stora dag, trots hur sentimentala det skulle vara. Dessutom, eftersom Meghan gifter sig med familjen Windsor, och inte Spencersna, verkar det mer troligt att hon kommer att välja smycken från den kungliga valvet. (Men med tanke på att Diana inte var kunglig till äktenskap, och att Markle tenderar att tänka utanför boxen när det gäller att följa med traditioner, kan detta vara ett argument för Markle att välja detta historiska stycke.)

Strathmore Rose Tiara

Alamy

Blommotiv är inte avgörande för bröllopsdagens smycken, men de flesta kungliga brudar tenderar att utforma sitt utseende med dem. Lyckligtvis är de på trend också, och Marie Claire rapporterar att kungliga experter verkar tro att denna tiara är den främre löpare för Megans bröllopsdag. Gjord på 1800-talet gav denna tiara till drottningsmormen av sina föräldrar som ett bröllopspresent, innan hon begav sig till drottning Elizabeth II. Till skillnad från de flesta royal tiaras har den ännu inte gjort ett modernt utseende, vilket ger Meghan Markle chansen att vara den första som bär den offentligt sedan Harrys mormor gjorde. Medan Spencer Tiara skulle vara den typ av stycke som Meghan skulle låna för dagen för och måste genast återvända till Spencer-familjen skulle Strathmore Rose sannolikt vara på ett långsiktigt lån till Markle och kunde vara ett stycke som hon skulle kunna bära för framträdanden som hertiginna, som hertiginnan i Cambridge har med sina arvslån.

Cambridge Lover's Knot Tiara

Getty Images

Om du älskar kungligheterna känner du säkert det här stycket. Prinsessan Diana älskade denna tiara, dubbed Cambridge Lover's Knot, och Kate, hertiginna av Cambridge, har bäst det senast. Ursprungligen gjord för drottning Mary av Garrard, var det vidarebefordrat till drottning Elizabeth innan han gjorde sin väg till Diana; men rapporterar Marie Claire, det är en kopia av en mycket äldre tiara, en till Queen Marys mormor, Princess Augusta of Hesse, Hertiginnan i Cambridge.

Originalet såldes på auktion i Genève, men med tanke på Dianas affinitet för detta stycke och att Lover's Knot-historien hör ihop med Kates formella titel, verkar det lämpligt att stycket är reserverat för henne. Men vi härskar inte helt här ut; Harry och Megans önskan att införliva familj och sentimentalitet i sin tid skulle kunna led Meghan att fråga sin framtida svärson och drottningens tillåtelse att bära den nerför gången.

Cartier Halo Tiara

Getty Images

Denna tiara skapades ursprungligen 1936 av George VI, som beställde den från Cartier. Sedan dess har rapporterna Tatler mottagit det för sin 18-årsdag som en gåva från hennes mamma, och hon har sedan låtit prinsessa Margaret, Anne och senare, till hertiginnan i Cambridge för hennes bröllopsdag. Ett osannolikt val kan detta vara ett tecken på enighet mellan svärzonen. Det verkar dock mer troligt att Markle kommer att välja ett annat arv om hon väljer att bära en tiara. Kate spelade av reglerna från början till slut under hennes förlovning och efterföljande bröllop till prins William och Meghan kommer sannolikt att se till att behålla en känsla av hennes personliga stil bland kungliga förväntningar och krav på hennes bröllopsdag.

Lotus Flower Tiara

Shutterstock; Getty Images

Denna tiara, som ursprungligen tillhörde drottningsmormen och gjordes av ett halsband som var gift med henne av sin man, sitter nu i hertiginna av Cambridges garderob. Medan det är ett trendigare val, noterar Marie Claire, och skulle sannolikt para bäst med Markles moderna stilval, det saknar känsligheten hos Lover's Knot, Spencer och även Cartier Halo. Skulle Meghan välja att bära Lotusblomman, skulle det troligen vara mer av ett stilistiskt beslut att para ihop hennes klänning med rätt tillbehör än någonting annat.

Cartier Bandeau Tiara

Alamy

Medan denna tiara inte är blommig, eller sitter den upp på huvudet, är det ett otvivelaktigt modernt val för Meghan Markle. Tillverkad av tre pärlsarmband på en bandeau-ram, denna tiara ligger platt och ursprungligen tillhörde drottningmodern, rapporterar Town & Country . Detta huvudstycke har en bestämd deco-känsla, men Markle kan känna att den passar stilen mer än de klassiska eller romantiska alternativen i kungvalv.

En anpassad Tiara

Getty Images

Medan kungliga experter har vägt in på vad de tycker att Meghan skulle kunna välja att bära från de kronade juvelerna och de andra tiarorna som är tillgängliga för henne, verkar många som att skapa en anpassad bit är mest Markles stil. Medan Pippa Middleton var den senaste kvasi-kungliga bruden för att skapa sitt eget brudstycke, verkar det som om man kan vara en verklig kunglig och välja att välja bort ett arv. Harry arbetade med en juvelerare för att skapa Meghans anpassade förlovningsring, Hello Magazine rapporterade, och paret kunde mycket väl vända sig till samma juvelerare, David Thomas of Cleave och Company, för att skapa en tiara för Markles promenad nerför gången. Detta skulle trots allt kunna vara hennes möjlighet att skapa ett huvudstycke som hon så småningom kan gå ner till framtida generationer - liksom hennes chans att gå ifrån tradition och göra stilstilte.

Ingen Tiara

Chock. Vördnad. Detta skulle utan tvivel vara den bästaste valet för Markle, men många britter ser ingen anledning till att Meghan ska bära ett kungligt huvudstycke för hennes bröllopsdag, trots tradition eller förväntan. "Jag tror inte att hon borde ha en tiara", säger brittisk bröllopsplanerare, Bruce Russell. "Jag tror bara inte henne ... Ja, hon gifter sig med prins Harry, men Harry är annorlunda, och de är en helt annan typ av kungligt par. Jag tror att de kommer att vara väldigt personliga i vad de gör. " Meghan och Harry har varit kända för att böja reglerna - de kommer inte att vara bröllop på Westminster, och Harry föreslår inte med en exakt arvslinne, istället väljer han att låna två petitdiamanter från en av hans mammas broscher - och det kan bli ännu en, subtilt ögonblick i den här kungliga bruden att bestämma sig för att göra något annorlunda. "Det kommer definitivt att vara något i hennes hår", säger Russell, "Men om det är en arvestycke, är jag inte säker på att det borde vara. Att ha en tiara sätter henne i en låda. Och alla förväntar sig att hon bär en. Jag följer tradition, men jag tror att det kommer bli några överraskningar, och de kommer definitivt att lägga sin egen frimärke på saker. "

Från: Harper's BAZAAR US