Så här ser du på helgens Lyrid Meteor Shower

Anonim

Getty Images

2018-utgåvan av Lyrid-meteorduschen började måndagen den 16 april. Men om du inte har haft chansen att gå ut och titta på den än, oroa dig inte. Den årliga meteorregn drar inte sin topp till sen lördag 21 april och i de tidiga timmarna söndagsmorgon.

För bästa chansen att se showen, gå utanför till ett område långt ifrån ljusföroreningar strax efter midnatt lokal tid på söndagsmorgon och möta öst.

"Ta in så mycket himmel som möjligt, " berättade Bill Cooke, en meteorxpert på NASAs Marshall Space Flight Center i Huntsville, Alabama, NBC News MACH. Han förväntar sig att tittarna ska se ca 10 meteorer per timme.

Denna helgens väder kan dock påverka dina chanser att se meteorregn. Accuweather Astronomy distribuerade en karta där himlen kommer vara tydligast över Nordamerika på lördagskvällen, så att du kan planera för optimal synlighet.

#Lyrid meteorregn kommer att visa en bländande visning senare i veckan: //t.co/CtoRHZxRSo pic.twitter.com/6E3RiirE27

- AccuWeatherAstronomy (@AccuAstronomy) 17 april 2018

De i Kalifornien, Nordöstra, och delar av sydvästra, Mellanvästern och Carolinas kommer att ha lyckan med att se meteorregn på lördagskvällen, medan stora delar av Syd och Mellanvästern från östra Texas till Mississippi upp till Missouri och även södra Illinois kommer att ha den lägsta risken för synlighet.

Namngivna efter Lyrid-konstellationen från vilken de utstrålar, är Lyriderna orsakade av bitar av rymdskräp från Comet C / 1861 G1 Thatcher- eller Comet Thatcher för att kortsluta jordens atmosfär och skapa ljusa strimmor över himlen när de brinner upp. Medan Lyriderna inte är lika ljusa som de Perseider som händer varje augusti, är de äldsta kända meteorregn i världen, med observationer som går tillbaka till 687 f.Kr.

Om du saknar Lyrids i helgen, är din nästa chans att se en meteorregn inte långt borta. Eta Aquarid meteorregn kommer att toppa på natten den 6 maj till morgonen den 7 maj när jorden passerar genom skräpet Halley's Comet lämnar bakom varje år.

Följ House Beautiful på Instagram .

Från: Populär mekanik