Här är den bästa tiden att boka en flygbiljett

Anonim

Getty Images

Om du är mitt i planeringen av en romantisk resa (eller, låt oss vara ärliga, icke-spännande planer på att se de svärföräldrarna när barnen är ute av skolan) kanske du vill överväga att placera detta magiska nummer i din iCalendar-rätt nu: 54.

Varför 54, frågar du? Enligt en ny studie från lågprisflygplatsen CheapAir, som analyserade över tre miljoner flygresor och spårade biljettpriser på 320 dagar, är du tvungen att få det absolut lägsta priset om du bokar exakt 54 dagar i förväg. Det låter snällt, slumpmässigt, men forskningen tycks hint att ju tidigare du bokar, desto mindre betalar du totalt. Men det är inte allt du borde ta bort från studien (procrastinators, lyssna upp). Trots den åldrande myten att flygbolagen ger ut några ganska söta sista minuten-erbjudanden hittade forskare att en flygbiljett i genomsnitt kostar en jättespruta "200 $ mer när den bokas inom sju dagar efter avresan. Dessutom är det fortfarande inte en bra idé att köpa biljetter inom sju till 13 dagar efter ditt flyg, och du kommer sannolikt att sluta betala cirka 75 dollar mer än du borde. Usch.

Nu, som med de flesta saker i livet, är 54-dagars regeln inte en garanti 100 procent av tiden - speciellt om du är en av de många, som hoppas kunna flyga till Key West under en toppperiod (läs : Vår lov). Men vi tycker fortfarande att det är definitivt värt ett skott ... eller åtminstone en iPhone-påminnelse.

Från: Redbook