Exklusivt: Living Coral är Pantones årets färg 2019

Anonim

Living Coral är årets Pantone-färg för 2019.

Beskriven som en "animerande och livsgivande nyans av orange med en gyllene underton", inspirerar den livfulla, men mjuka nyansen (Pantone 16-1546 Living Coral) inspiration från två nyckelområden.

För det första behövs det inspiration från ett av de mest biologiskt varierade ekosystemen på jorden - korallrev. Living Coral är inspirerande av hur korallrev ger skydd mot ett mångsidigt kalejdoskop av färg och precis som korallrev är en källa till näring och skydd för havslivet, uppfriskar den uppfriskande och brusande Living Coral oss med värme och näring för att ge komfort och flytkraft i vår ständigt skiftande miljö.

Pantone

Living Coral är också sällskaplig och livlig och uppmuntrar ljuvlig aktivitet, vilket leder oss till den andra nyckelinspirationen. Med digital teknik och sociala medier blir alltmer inbäddade i vårt dagliga liv, symboliserar det vårt medfödda behov av optimism och glädjefulla sysslor och belyser vår önskan om lekfullt uttryck.

"Med konsumenterna som önskar mänsklig interaktion och social koppling, slog de humaniserande och uppmuntrande egenskaperna av den trivsamma Pantone Living Coral en responsiv ackord."

I slutändan är Living Coral en nyans som väsentligen representerar fusion av det moderna livet - en som framträder i vår naturliga miljö och samtidigt visar en livlig närvaro inom sociala medier.

Så hur kan vi använda den här lekfulla nyansen i hemmet? Living Coral kommer att lägga till en dramatisk pop färg i vilket rum som helst. Tänk dekorativa tillbehör och accenter - mysiga filtar och frodiga klädselar - eller gör ett djärvt drag med en vägg för att hjälpa till att hjälpa en tröttande och vårdande känsla i ditt bostadsutrymme.

Talar uteslutande till House Beautiful UK, säger Leatrice Eiseman, Executive Director of Pantone Color Institute, oss allt du behöver veta om Living Coral:

1. Living Coral hjälper dig att engagera och uttrycka

  "Det är en väldigt vårdande färg. Det är en som du känner att du kan nå ut och nästan röra, förklarar Leatrice. "Den har en gyllene underton så det är varmt och varmt och inbjudande är något vi gillar att höra i hemmet.

  "Det är en färg du kan tänka dig att använda i en komfortfilm för att komma ifrån verkligheten i den verkliga världen. Det är mycket humaniserande och väldigt uppmuntrande, vilket är något vi behöver mycket i vår värld idag, så det är bara en naturlig färg som hjälper dig att engagera dig och uttrycka hur du vill ha din miljö att känna. "

  Rum Köpenhamn - Pantone rånar

  Pantone

  2. Korall utstrålar positivitet

  "Ibland kommer människor att använda färg och de vet inte ens varför, de kan inte uttrycka det muntligt, men de kommer att nå en viss färg eftersom de instinktivt känner att de kommer att göra vad de vill att det ska göra eller säga, " Leatrice förklarar att oss. "På Pantone Color Institute har vi gjort många studier genom åren, be folk att svara och reagera på vissa färger och koralltonerna ingår alltid i det. Vi får nästan alltid ett positivt svar på den färgen. '

  Pantone

  3. Living Coral gör ett uttalande om koralrevets framtid

  "Det är ett äktenskap mellan den verkliga världen, den rörliga världen och den digitala världen. Det leder de två tillsammans, säger Leatrice. "Det har en viss social betydelse idag genom att vi är oroliga för att skydda vårt ekosystem. För många människor drabbade korallrev en mycket lyhörd kärna; vi vill behålla dem. Living Coral återställer den känslan - det är en vårdande färg och vi måste behålla det som finns i havet. "

  4. Living Coral fungerar i hemmet över alla årstider

  "Vi tänker på det i tropiska klimat, i en underbar solnedgång, så det har den sommarliga atmosfären. Men det är lika effektivt under alla årstider, förklarar Leatrice. "På vintern är det en introduktion till terrakotta och jordtoner, det koordinerar vackert och monokromatiskt med andra färger i samma familj."

  Pantone

  5. Par med blått för ett komplementärt färgschema

  "Den mest kompletterande skulle vara i den blå familjen", rådgör Leatrice. "Blues gör bara korallerna pop - precis som det gör i havet, eller en vacker blå himmel och en solnedgång. Det ger en dynamisk kombination. Vi kan också använda den med blågrön, vilket alltid är en vacker kombination. Eller du kan använda den med rosa rosa för en nostalgisk atmosfär. '

  6. Levande korall röstades enhälligt

  "Naturligtvis tittar vi på mer än en färg, men jag måste säga, för årets färg, för de av oss som arbetar på den färgen, det är bara så snuskigt att vi alla verkar vara på samma våglängd, "Leatrice avslöjar. "Jag tror att när du arbetar med färg, har du bara antennen dunklande när du kommer till en färg som verkligen verkar personifiera allt som du vill komma över.

  "I hemdesign är vi mest uppmärksammade på hur den färgen kommer att spela in i hemmet, titta på vad som kommer att få människor att känna när och om de väljer att använda den färgen."


  Adobe Stock x Pantone årets färg 2019

  För det andra året i rad har Pantone samarbetat med Adobe Stock för att erbjuda en curated Color of the Year-samling för att inspirera och hjälpa det kreativa samhället. Få lite visuell inspiration från det här urvalet nedan:

  Adobe lager för Pantone årets färg 2019

  Adobe lager för Pantone årets färg 2019

  Adobe lager för Pantone årets färg 2019

  Adobe lager för Pantone årets färg 2019

  Adobe lager för Pantone årets färg 2019

  Adobe lager för Pantone årets färg 2019

  Adobe lager för Pantone årets färg 2019

  Adobe lager för Pantone årets färg 2019

  Adobe lager för Pantone årets färg 2019