Eric Cohlers mysiga Manhattan lägenhet

Anonim

Jonny Valiant

Inredningsarkitekt Eric Cohler, hemma äntligen, i de mysigaste Manhattan-lägenheterna. Det är varmt, det är rotat, och vi älskar det.

13 Foton

Jonny Valiant

Matsal med värme

För att ge hans lilla matsal lyxig värme täckte Eric Cohler gustavianstolar i Edelman Chocolate Suede, målade väggarna Farrow & Ball Eating Room Red och täckte taket i Lee Jofa tepapper.

Jonny Valiant

En mängd olika medier

En santo figur minglar med en Alex Katz porträtt och en Han dynasti kamel.

Jonny Valiant

Svartvit hall

På korridoren sände Cohler grafik i Farrow & Ball Off-Black för att jibe med Fornasetti Tema e Variazioni tapeter från Cole & Son.

Jonny Valiant

Blandning av antik och modern

Vardagsrummets ensemble av en Louis XVI-fåtölj, en 1950-tal Jacques Adnet-golvlampa, en Nell Blaine-målning, en Cohler-soffa i Donghia angora och en irländsk georgisk avföring skapar en avslappnad mix av antik och modern. Väggarna är målade Sudberry Yellow av Farrow & Ball, skuren med 50% Benjamin Moore Simply White.

Jonny Valiant

Frank Sinatra Art

Russell Youngs Frank Sinatra skannar matsalen. Faux-marmor manteln installerades av Mario Buatta för 25 år sedan när han dekorerade lägenheten för Cohlers hyresvärd.

Jonny Valiant

Vardagsdetaljer

Båda trådarna på vardagsrumsstolarna och Eric Cohler Bosporus-utskrift av gardinerna kommer från Lee Jofa.

Jonny Valiant

Omklädningsrumsdörrar

Det soliga omklädningsrummet har ett tak papper i Cole & Son's Pompeian.

Jonny Valiant

Paneler i omklädningsrummet

Det har också trompe l'oeil paneler av Tim Brown Studios.

Jonny Valiant

Bakgrundsbad

Bakgrund leder badrummet med böcker.

Jonny Valiant

1820 Porträtt

Damen i ett danskt porträtt från 1820 verkar perchera på en pall av Frances Elkins.

Jonny Valiant

Stilleben av sorter

Detta 3-D-livslängd på toppen av en 1920-talskonsol i William Kent innehåller en midcentury-gips-maquette, en Picasso-etsning och en skiss från en skräpaffär. Nedanför bordet är en 1958 John Piper målning. "Jag gillar bara det där nere, det faktum att det är en slags kikar på dig", säger Cohler. "Det är som det vilda fodret inuti en vanlig jacka. Det täcker också ett fult utlopp. "

Jonny Valiant

Buck Head och Movie Poster

I sovrummet hänger ett papier-mâché buck huvud med filmstjärnor, en Ming-gravfigur och en renässans etsning. Arrowrootgräduk i Choklad av Phillip Jeffries spinner en jordisk kokong.

Jonny Valiant

Mörk och varm säng

Skräddarsydda lampskärmar echo det pulserande suzani-kastet på sängen: "Min ode till Matisse", säger Cohler. Den mocka-täckta huvudskivan är Cohlers egen design. Taket är Phillip Jeffries Sapporo Linen tapeter i Blue.