Cliffside House har enastående utsikt i världens mest extraordinära hem: kust

Anonim

BBC / Wall to Wall / Jack Dwyer

Var skulle du mest älska att leva? Många föreställer sig deras drömhus att vara vid havet, kanske på en klippa med panoramautsikt över havet eller på en lugn strand med gyllene sandar och lappande vågor.

Episod tre av BBC Two's Världens mest extraordinära hem kommer säkert att vara en populär då, eftersom den utforskar planetens mest fantastiska kusthem. Skådespelerskan Caroline Quentin och arkitekten Piers Taylor besöker dessa otroliga arkitektdesignade strandlinjer.

Efter att från förra veckans episod, som såg duoen, utforska extraordinära bostäder i skogar, börjar kusten med Piers och Caroline som ser ett hem på en ö i Norge. I enlighet med programmet är det inget vanligt om hur de anländer till denna destination; med fartygsbåt.

Lyngholmen, Norge

BBC / Wall to Wall / Jack Dwyer

De stannar i två dagar i ett hus med fyra sovrum, gjorda av virke täckt av betong, utformade för att klara av ytterligheterna i väder och havsluft. De två presentatörerna tycker även om ett dopp i havet på sin resa.

Nästa punkt i deras äventyr är södra Spanien. Nu har vi alla hört talas om ett hem byggt på toppen av en klippa, men hur är det med en inbyggd i en klippans sida? Det här är exakt den typ av egendom som Caroline och Piers besöker här, som ser ut över Medelhavet (se huvudbilden). De möter de unga arkitekterna som utformade detta unika hem, som till och med kommer med en pool!

Nästa på schemat är ett hus på norra spetsen av Nya Zeelands södra ö i Marlborough Sounds. Det sticker ut av det faktum att det hålls högt uppe av trästrukturer och kopplas av en glasad brokorridor.

Den sista hamnen är ett hus inspirerat av två fartyg i torrdocka, som ligger i Nova Scotia i Kanada. Stående ut på kusten är stålkonstruktionen klädd med träskal och har glas hela tiden. En höjdpunkt är cantilevered trusses, som låter dig se havet nedanför.

Två Hulls, Nova Scotia

BBC / Wall to Wall / Jack Dwyer

Inredning av hus i Nova Scotia, Kanada

BBC / Wall to Wall / Jack Dwyer

Gå med i Caroline och Piers på deras resor som avsnitt 3 av världens mest extraordinära hemflygningar på BBC Two klockan 21 på fredagen den 20 januari.

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk