En charmig viktoriansk radhus på Capitol Hill

Anonim

Genom att skapa modern elegans till ett viktorianskt radhus i Washington, presenterade designer Barry Dixon kreativt möbler, målade tak och anslutna rum genom att väva brunt och vitt hela. För mer dekorativa idéer, läs intervjun med designern.

9 Foton

Rosa och brunt vardagsrum

För att göra detta Capitol Hills vardagsrum, känner sig designer Barry Dixon franska klubbstolar av Niermann Weeks och en ottoman från Toscana i Stewart Furniture i en diagonal - längst i ett torg. En kudde i Schumacher's Reflex Strip är en mikrokosmos av rummets palett. Han knuffade Bergamo tyget på väggen. Bell lantern av Chameleon.

Fönsterplats

Julian Chichesters Brancusi-esque bord är mjukt i chokladfaux-shagreen och speglas på toppen. Den är ihop med en annan stark geometrisk form - klismos-stil Ceres-stolen från Ironies. Nailheads ramar tyget på väggen och skisserar den cirkulära matta, trimmad i samma koralltyg som finns på två kuddar.

Elegant inträde

Sophia-spegeln av Thomas O'Brien för Hickory Chair öppnar foajén och ser ännu större ihop med en undersize vintagebänk, uppdaterad i vitlack och täckt i Osborne & Little's Curva.

Dekadent matsal

Matsalen är en studie i textur. Dixon konstruerade betongbordsbasen och kombinerade den med en Kyoto-topp från Ironies. Zentique stolarna, täckta i grått linne har en cerused finish som kontrasterar med den mörka glansen av golvet. Rökt glas ljuskrona av Crowder. Fenton sconces av Vaughan. Konstverk från naturliga nyfikenheter.

Cheerful Patterns at Play

Gardiner i Bloomsbury av Lulu DK tar ut trädgården i vardagsrummet. Bruno cocktailbord i antikvitet mässing av Oly. Circa Lighting's Goodman hänge äcklar cirkelformen på frukostbordet och vrider ett hörn till en speciell plats. Dixons Robertson-soffa är täckt i Donghias Krazy Quilt. Taket är Suede i Camino av Ralph Lauren Paint.

Modernt traditionellt sovrum

Lingardinerna kokar sovrummet och gömmer alla böckerna. En rund pärlstav med Coco-lyktor med fyra händer lyfter uppmärksamheten på det höga taket och belyser läshaken, möblerad med Zentique stolar och ottoman. Öst övertäckare från Ankasa.

Perfekt sidobord

"Nattbordet ser ut som en stor midcentury fransk bit, men det är faktiskt väldigt lättillgängligt", säger Dixon, som hittade Berkeleys sidobord på Bungalow 5. Faux-Bois bordslampa av Jamie Young. Sonoma säng från Stewart Furniture.

Grå Badrum

"Jag älskar det här tvättstället från vattenverk, för att jag kan hänga våta handdukar utan att behöva ha handduksstänger överallt", säger Dixon. Undermount bassänger och Etoile fixturer från vattenverk. Sconces av Crowder. Urban Smokebell lykta av Baker.

Glödande bad

Hela rummet-väggarna, trimmen, taket, även utsidan av Sunrise Special-karet-har ett silverglöd, tack vare Ralph Lauren's Regent Metallic Paint i Ambassador Sterling. Aluminium Vinbord från Four Hands. Solistone Green Gobos kiselgolv.