Charlotte Moss förklarar varför att dekorera barnens rum är viktigt

Anonim

Lara Robby / Studio D

Jag växte upp med att observera en mor som alltid förbättrade saker. Oavsett om hon fäster på ett badrum, broderar handdukar eller lukar trädgården, kunde jag upptäcka de resulterande skillnaderna - och känna hennes glädje och upprymdhet i resultaten. När du är uppvuxen i ett hem där vackra saker uppskattas, uppmuntrar den din egen livslånga strävan.

En av de mest övertygande orsakerna till omgivande barn med skönhet är från Walt Whitmans gräsblad : "Det fanns ett barn som gick ut varje dag / Och det första föremålet han såg på, det var han som blev föremål." Våra erfarenheter hemma gör ett outplånligt märke på vårt minne - vad du ser blir du. Med tanke på valet att vakna till sängkläder eller inte, eller om att omge oss med en lycklig färg eller inte, skulle vi välja den tidigare. Som vuxna kan vi fatta beslut på egen hand, men barn behöver alternativ som presenteras för dem.

När jag var barn, minns jag att min mamma sa: "Låt oss göra ditt rum över" och jag bläddrade genast "Gingham!" Så borta gick vi för att köpa tyg till gardiner, sängkjolar och ett klädesplagg.

När jag satte mig ihop med femårig Dylan, tredje generationen av en dekorationsklient, för att diskutera hennes idéer för hennes rum, hade jag déjà vu.

Medan min gingham var blå, grön och gul, önskade Dylan rosa och orange. Min omedelbara visuella var Bonnie Cashin, Marimekko, en shag matta och en LOVE- affisch, förstås. Hon ville ha ett skrivbord för läxor, en cool stol och en bokhylla för sina saker. Vi skulle ha köpt alla dessa saker ändå, men hon fick chansen att berätta för mig. Och dialogen fortsätter varje gång jag besöker. Hon tar mig med handen för att ta mig upp och visa mig en ny bild som hon har ritat.

Dylan och jag fick båda en röst om rummet som skulle hysa våra drömmar, skydda våra favorit ägodelar och vara vårt basläger för att växa upp. När barn ges speciell möjlighet att ta ägande av domänen blir deras rum en förlängning av sig själva. Kanske blir de "det", eftersom de viskar om sina drömmar för framtiden.

Följ författare, designer och flaneur Charlotte Moss på Instagram »