CDC varnar: Alaskan lax kan ha bandmask

Anonim

Getty Images

Om du funderade på att beställa lite lax ikväll kommer vi att be dig att hålla telefonen. Enligt en studie som publicerats i Centers for Disease Control and Preventions månatliga journal Emerging Infectious Diseases, har forskare upptäckt Diphyllobothrium nihonkaiense - mer kärleksfullt känd som den japanska bredbandsmasken - larver och larver i Alaska-lax och hävdar nu att lax fångas någonstans av Stilla havet kan vara förorenad.

Gross, men om du inte bor på västkusten - eller i USA för den delen - är du bra, eller hur? Tyvärr är problemet med laxmaskar mycket mer genomgripande. Wild Alaskan lax, som en gång fångats, transporteras vanligtvis på is ( inte frusen, som dödar bandworms) till stora hörn av världen, inklusive restauranger i hela USA Så du kan vara i Boson och fortfarande vara i fara.

Forskare vet väldigt lite om japanska bredbandsmaskar, men vet att de är relaterade till en annan art, Diphyllobothrium latum, som kan växa upp till 30 meter lång (gulp). D. latumbandmaskar ansågs vara ansvariga för utbrottet 1986 som resulterade i 2.000 bandmaskinfektioner över Japan, Sydkorea och Stillahavskusten i Ryssland. Visas, de vetenskapsmännen hade fel - det har varit den japanska bredbandsmaskinen hela tiden.

Medan de flesta infekterade personer är asymtomatiska, var på utkik om du upplever bukbehov, illamående, lös avföring eller oförklarlig viktminskning. I mer allvarliga fall, där infektionen är större, inträffar intestinala hinder. Om det händer med dig vet du.

Den goda nyheten är att det är ganska lätt att berätta om du har en bandmask. "Anledningen till att du vet att du har bandmaskar ser du i din pall och du hittar bitar av lindmask flytande i vattnet, " berättade William Schaffner, professor i förebyggande medicin vid Vanderbilt University School of Medicine, CNN. Nej det är inte trevligt, men en snabb blick är allt som krävs. Inga konstiga flytande masksegment i ditt nummer två? Inga problem.

Om du gör? Ta ett prov och gå direkt till din läkare. Behandling är vanligtvis snabb och effektiv.

Biverkminfektion har varit kliniskt sällsynt i USA, men den här nya studien tyder på att vi kan ha större risk än vad som tidigare förväntats. För att undvika en infektion helt rekommenderar CDC att konsumerar endast tillräckligt fryst eller kokad fisk - tillagning eller bakning av färsk fisk på 145 grader Fahrenheit i fyra eller fem minuter denaturerar ormen och dess larver, hävdar helt Dr Patrick Okolo, chef för gastroenterologi på Lenox Hill sjukhus i New York.

Hur upptäcker vi det här nu, frågar du? "För att vi gör saker som vi inte har gjort tidigare" förklarade Schaffner, som att transportera färsk fisk över stora avstånd, där de konsumeras råa.

Diagnostiska åtgärder har också ökat avsevärt de senaste decennierna. "Bandworm sig själv är förmodligen inte ny - det är bara att mer skickliga parasitologer började leta efter det", berättade Jayde Ferguson, en medförfattare av studien och forskaren vid Alaska Department of Fish and Game, CNN. Att identifiera dessa parasiter är utmanande.

[h href = "//www.cnn.com/2017/01/11/health/salmon-tapeworm-food-study/index.html?sr=fbCNN011117salmon-tapeworm-food-study1101PMStoryGalLink&linkId=33287297" target = ' _blank "> CNN ']

Från: Bra Hushållning USA