Carrie Fisher har dött vid 60

Anonim

Getty Images

Carrie Fisher, skådespelerskan som är mest känd för att leka prinsessan Leia i Star Wars, har dött vid 60 år, meddelade familjen tisdag. Hennes dotter, Scream Queens skådespelerska Billie Lourd, bekräftade nyheterna i ett uttalande till People.

"Det är med mycket djup sorg att Billie Lourd bekräftar att hennes älskade mamma Carrie Fisher gick bort klockan 8:55 i morse", säger uttalandet, som levereras via talesman Simon Halls. "Hon var älskad av världen och hon kommer att saknas djupt. Vår hela familjen tackar dig för dina tankar och böner."

Fisher hade gått i hjärtstopp på ett flyg från London till Los Angeles på fredag; Hon rusade till sjukhuset där hon var i intensivvård.

Dotter till Debbie Reynolds och Eddie Fisher, blev hon ett direkt hushållsnamn med sin roll som prinsessan Leia. Hon spelade också in i filmer som Shampoo, The Blues Brothers och When Harry Met Sally, och reprized hennes roll som Leia i The Force Awakens förra året. I år hade Fisher just släppt en memoir, The Princess Diarist, där hon detaljerar sin tid på Star Wars- uppsättningen och hennes affär med costar Harrison Ford.

Fisher var alltid öppen om hennes kamp med drogmissbruk och bipolär sjukdom, liksom hennes olika högprofilerade relationer. Hon gifte sig med Paul Simon 1983 och skilde honom det följande året, men deras förhållande var på nytt, om igen ett tag efter det. Hon hade Lourd, hennes enda barn, under hennes relation med talangagent Bryan Lourd.

Hennes död träffades omedelbart med utbrott av sorg på sociala medier från fans, kollegor och kära.

Vi har bara förlorat en stor allierad för mental hälsa och missbruk. Var stark, var så stark som hon skulle vilja att du skulle vara. Vila i paradiset @ carrieffisher pic.twitter.com/vxDJkVag06

- Margaret Cho (@margaretcho) 27 december 2016

Från: Cosmopolitan USA