Bokälskare kommer att älska denna tidigare prästgård till salu i Dorset

Anonim

OnTheMarket.com

The Old Rectory, som ligger i byn Winterborne Houghton i Dorset, är ett sex sovrum hus med massor av karaktär och charm.

Den tidigare prästgården kommer att vara speciellt attraktiv för bokälskare eftersom det fristående hemmet har underbara blå bokhyllor som täcker väggarna i vardagsrummet.

Efter en noggrann ombyggnad behåller hemmet fortfarande många periodegenskaper, som dess särpräglade fönster fönster under skiffertak och dess Regency-fasad. Interiören är rymliga och ljusa över tre våningar.

Fastigheten är en klassisk dubbelfrontad mitten av 1800-talets hus med fem badrum, ett skräddarsytt kök och frukostrum och tre fina mottagningsrum, alla med högt i tak och architraver.

OnTheMarket.com

Att lägga till den rustika charmen på fastigheten är vedeldade spisar i öppna spisar i köket och vardagsrummet.

Utanför har de anlagda trädgårdarna härlig utsikt över landsbygden på grund av ett förhöjt läge. Grunderna täcker ett område på 3, 1 hektar, bestående av paddor, fruktträdgårdar, vilda trädgårdar, en grönsaksträdgård, svepande gräsmattor, terrasser och skog. Det finns också en separat tegelutbyggnad.

Keen vandrare kommer med glädje att veta att det finns tillgång till miles av stigar och broar i den vackra omgivande landsbygden.

Den här egenskapen är tillgänglig för £ 1, 800, 000 genom OnTheMarket.com.

Ta en tur:

OnTheMarket.com

OnTheMarket.com

OnTheMarket.com

OnTheMarket.com

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk