diy

Största DIY misslyckas avslöjade: Blu-Tacked windows, bin väska dammar, varmvatten toaletter

Anonim

Getty ImagesMartin Poole

Bankhelger är den perfekta tiden att komma igång med de DIY-projekten runt hemmet du lovade att du skulle slutföra månader sedan.

Men ibland går det inte att planera. Från fiskdammar gjorda av binpåse, till toaletter som fyller upp med varmt vatten och fönster hålls ihop med Blu Tack, det finns många DIY misslyckanden som lämnar husägare med rött ansikte och en lättare plånbok.

En man från Buckinghamshire knackade till och med omedvetet genom en stödvägg och tog ner sitt badrumsloft där hans fru hade ett bad. Studien från Scruffs Workwear berättar också om en elektriker från Kent som påminde om ett skrattretligt försök till socketinstallation och förklarade: "Kunden hade nya socklar till en vägg utan kablar i den ... Jag trodde det var en prank."

Getty ImagesMark Edward Atkinson

Forskningen kommer som nästan hälften (47 procent) av Brits kommer att vara redo för den första stora DIY helgen på året under påskens helgdag, men sanningen är att husägare betalar en liten förmögenhet på korrigerande arbete som annars skulle kunna vara undvek.

48 procent av katastrofer kostar över 100 kronor att reparera, och så många som en av fem av de korrigerande utropen kostar hyresgästen mer än 200 kronor.

Råd? "Ta med dig en professionell för att utföra de knepiga jobben runt hemmet", säger Chris Mellor-Dolman of Scruffs Workwear. Om du har för avsikt att själv utföra några självständiga jobb, så se till att du har alla nödvändiga verktyg och instruktioner.

Och sist men inte minst, se till att din hemförsäkring inkluderar oavsiktlig skada. "DIY kan vara kul och en bra penningsparare, men det kan också kosta dig dyrt om du är för ambitiös eller har en olycka", säger Adam Powell, verksamhetschef på Policy Expert. " Vi ser vanligtvis skadeståndsskador upp på allmänna helgdagar, så om du inte är säker på din verktygslåda, men vill ta dig själv är det en bra idé att kontrollera med din försäkringsleverantör först för att se till att du inte är in för en dyr överraskning.

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk