Aaron Burrs West Village Home är till salu

Anonim

Corcoran

Vill du vara i rummet där det hände?

En West Village-egendom som en gång ägdes av Revolutionary War-figuren Aaron Burr slog marknaden förra veckan med ett pris på $ 5, 75 miljoner. Det är $ 1.275 miljoner mer än sin senaste försäljning, i februari 2013 efter ungefär ett och ett halvt år på marknaden.

Kan Burrs skildring i den nuvarande Broadway megahit Hamilton stå för prisökningen? "Vi tittar definitivt på Hamilton-vinkeln, sade Corcoran-mäklaren Bernice Leventhal till New York Post ." Människor som är historia buffs och som älskar spelet kommer att bli kär i huset. "En liten hicka i sambandet är att Burr bodde aldrig faktiskt i huset på 17 Commerce Street, det är byggt på land som han en gång ägde, men det ursprungliga huset slogs ned och byggdes om 1830.

Den nuvarande två våningar federala radhus med två våningar har en privat trädgård, tre sovrum, fyra eldstäder och originella detaljer som trägolv på bred plan. Ta en titt på fastigheten nedan.

Corcoran

En utomhusplatta minns husets historiska anslutning.

Corcoran

En trädgård ligger utanför första våningen.

Corcoran

Det finns fyra eldstäder i hela huset.

Corcoran

Det ligger på tyst Commerce Street i New Yorks West Village. Washington Irving skrev enligt uppgift "The Legend of Sleepy Hollow" några dörrar ner på 11 Commerce Street.

Corcoran

Breddplank trägolv och dörrhårdvara är original till 1830-huset.

Corcoran

En utsikt från utsidan av huset.