9 sätt du gör städning hårdare än det behöver vara

Anonim

Getty ImagesWestend61

Det är skrämmande att tänka på alla de sysslor som krävs för att behålla ett hem, men det finns sätt att få dessa uppgifter att känna sig mindre skrämmande. Se till att du inte gör dessa misstag som kan göra din rengöringsprocess ännu mer utmanande:

1 Du gör din egen renare

Getty

DIY-versioner erbjuder ofta inte samma vetenskapligt beprövade formler som den köpköpta typen gör, vilket betyder att det kanske inte går så bra för ett jobb (så du måste rengöra saker) och det kan kosta dig mer pengar på lång sikt.

2 Du använder en fjäderdammare

Getty

Tyvärr, trots att du tar tid att damm, sprider verktyget bara filth från en yta till en annan. En mikrofiberduk är din bästa satsning eftersom den griper och håller fast på partiklar.

3 Du tvättar fönster när det är soligt

Getty

Visst kan det vara trevligare för dig, men värmen från solen kommer att få ditt fönster att torka innan du kan torka upp det, lämna streck och orsaka extra arbete för dig att fixa märkena. Istället spara den här choreen för en grumlig dag eller natt.

4 Du bär dina skor i huset

Getty

Att lämna dina skor på dörren är en av de smartaste sakerna du kan göra för att skära ner mängden damm och smuts som kommer in i ditt hem - vilket innebär mindre rengöring.

5 Du glömmer att rengöra ditt vakuum

Getty

Om du inte gör det här steget kan du sluta sköra smuts runt på dina golv istället för att suga upp det. Om ditt vakuum har en påse, byt ut den när den är en tredjedel full. Eller, om det är bagless, töm kapslan efter varje användning.

6 Låt inte kakelrengöraren suga in

Getty

Innan du tar bort injekteringen mellan dina plattor, låt rengöraren sitta i några minuter. Detta kommer att låta formeln suga in, vilket kommer att mjukna och lösa upp fläckar och resultera i enklare skrubbning för dig.

7 Du underskattar din badrumsfläkt

Getty

Det enklaste sättet att skära ner på rengöringstiden för badrummet? Vänd på strömbrytaren till din avgasfläkt innan du duschar och håll den igång i 15 till 20 minuter efteråt. Detta kommer att ta bort fukt och skära ner på mögel du måste städa senare.

8 Du sprayar ytor med rengöringsmedel

Getty

När du sprayar möbler direkt skapar det uppbyggnad som är svårt att ta bort och lockar (vänta på det), ännu mer damm som du måste återkomma igen. För att undvika klibbiga ytor, spray din tyg med renare och gnid sedan tyget på dina möbler.

9 Du håller inte upp med sysslor

Getty

Ibland under en upptagen vecka kanske du inte kommer till objekt på din att göra-lista. Den enda nackdelen? När du tar din kvast, mopp eller annat rengöringsverktyg, kan din uppgift vara mer utmanande på grund av mer ackumulerad smuts och annan nastiness. Bummer, vi vet, men det kommer att hjälpa till på lång sikt.

Från: Hus Vackra USA