9 tips för att hålla ditt hus super rent med husdjur

Anonim

Getty Imagesiannelson

Om du delar ditt hem med en furry vän, är den goda nyheten att studier säger att du är nog lyckligare och friskare. De dåliga nyheterna? Ditt hus är kanske inte det.

Men frukta inte! Vi har sammanställt våra bästa beprövade tips för att hålla din husdjursvänliga hemkänsla frisk.

1. Håll dina husdjur rena

Om Buster ser ut som om han kör en Tough Mudder efter varje promenad, är det dags att sätta upp en sällskapsdjurskötselrutin. Det låter självklart, men smuts som avlägsnas genom grooming är smuts som inte ligger runt huset. Medan du inte ska använda husdjurshampo för ofta, kan en snabb tvättning med vanligt vatten göra en värld av skillnad. Håll fuktiga hundar begränsade till ett område, helst med ett lätta att rengöra golv t.ex. tvättstuga, kök. Bättre än noga, torka dem noggrant efteråt för att undvika någon eau de våta hundar. Från tid till annan måste du ge dem en ordentlig tvättning med husdjurshampo. Beroende på rasen kan de också kräva trimning eller avtagning. använd en professionell hundgrövare för ett noggrant jobb.

Mutts & Hounds Donut Dog Bed, Peacock Print, £ 95, www.muttsandhounds.co.uk

Mutts & Hounds

2. Uppgradera din soffa

Om du inte kan bära för att driva din pooch från soffan kan det vara dags att uppgradera din nuvarande soffa. Fel material kan fungera som en hårmagnet, hålla oönskade lukt och visa upp den minsta fläcken. När du skitar din nya soffa, leta efter läder eller tätt vävda material, helst i en liknande nyans till dina husdjur. Om du inte kan våren för en ny soffa, lägg till ett husdjursvänligt kasta som kan hakas i tvätten när det behövs.

3. Köp en dammsugare av hög kvalitet

Leta efter en lämplig dammsugare för sällskapsdjur för att plocka upp pesky hår och hjälpa till att förhindra lukt. Du behöver ett extra starkt sug-, kvalitetsfilter och en bra borståtgärd för att dra ut håret istället för att glida över ytan. Tänk på vilken typ av golv du har i ditt hem och om ditt husdjur går på möblerna letar du efter en som också kan klädhäftas. Om du har en shedder själv, måste du vakuum dagligen för att hålla på med sakerna. Var noga med att regelbundet städa ut filtret också som ett hår och smutsspärrfiltret kommer att sprida lukten av husdjurshår vart du vakuum. Ah, älskling av djur!

4. Ställ in en hundstädningsstation

Din danska konsolbord och fiddelblad fikon kan se ut som den perfekta entrén, men inte när du är beväpnad med en lerig hund. Självklart, om du har tvättstuga, sätt din hundstädningsstation där. Men om inte, klick bara på din entré. Vi pratar en tung dörrmatta, lättillgängliga hundhanddukar och torkdukar och en vattensprayflaska för att rengöra leriga tassar. Kanske ett par godis också.

Cecil i 'Pug' av Fenella Smith, £ 200, sofa.com

sofa.com

5. Rengör regelbundet ditt husdjurs saker

Djurbäddar, leksaker och ens leder leder upp den starka hundens lukt och alla behöver rengöras regelbundet. Kontrollera om de är tvättbara, annars kan du tvätta hand i handfatet. Spara denna chore för en solig dag och låt dem torka ute där solen kommer att hjälpa till att döda dåliga lukter.

6. Raid dina skåp för att bekämpa dålig lukt

Om du inte vill köpa en skåpbelastning av rengöringsprodukter, kolla vad du redan har. För möbler och klädsel som inte är lätt att rengöra, kommer en lätt spritzing av vodka att hjälpa till att avlägsna lukt. Bakpulver är också utmärkt vid neutraliserande lukt; du kan skaka på mattor och mattor innan du suger eller lämnar krukor på det i svåra områden för att absorbera lukt. Vinäger är också perfekt för att ta bort dåliga luktar; använd den när du tvättar leksaker och sängar.

7. Reagera snabbt på olyckor

Livet med husdjur betyder den udda olyckan. Vårt råd? Verka snabbt och använd en enzymbaserad rengöringsmedel för att minimera lukt.

Pet Potty, £ 19, 95, www.houseofbath.co.uk

House of Bath

8. Köp en förnuftig hundsäng

Gå ner i husdjurens gånggång, det är lätt att få lockas in med dekadent design och extra fluffigt foder. Men låt dig inte lura - de kommer att bli en mardröm att rengöra. Istället går du efter ett vattentåligt, lätt att torka ner alternativ. Ge det en snabb torka ner en gång i veckan och låt det ligga i solen när det är möjligt.

9. Luft ditt hus

Hållbara luktar som påverkar energin i ditt hem? Nu när våren är här öppnar du dina fönster och låt lite frisk luft in. Även på kalla dagar gör en 10-minuters friskluft underverk vid deodorisering.

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk