8 sätt att skydda ditt hem mot tornador och orkaner

Anonim

Getty ImagesHandout

Om en katastrofal orkan eller tornadofat runt ditt hem är det inte mycket du kan göra åt det. Men uteslutande det värsta finns det ett kompendium av teknik som är tillgänglig för att förbereda sig för de höga vindarna i en superstorm, från orkanklämmor för att göra takkontakterna lite starkare till extremt hårda material som kan skydda ditt säkra rum mot 2 x 4s flygande runt som missiler.

1 Få dörrar som kan ta lite straff

via Popular Mechanics

Om en vindstormprodukt kan överleva en 15-pund, 12 fot lång 2 x 4 flyger horisontellt som en 100 mph missil, och också trycket från 250 mph vindar, så får produkten federala akuthanteringsbyrån (FEMA) kvalitetsstämpel. Kieslings Wind Science and Engineering Research Center (WISE) i Texas Tech har testat en rad dörrar till dessa standarder med en stor luftblåsare som simulerar EF5-tornadoförhållandena, skapar en lista över dörrar som överlevde påverkan och vindtryckutmaningen. Dessa dörrar är speciellt avsedda för skydd eller skyddade rum, men de kan säkert användas som ingångar i ett hem, säger Kiesling.

Tech : StormPro Window Shutter System från Curries Doors är ett fyrsidigt ramsystem och en ihålig 16-dörrdörr med en polyuretanomslagen 10-gauge stålfodral i kärnan.

DIY-Friendly? Branden Shank, teknisk supportspecialist för Curries Doors, säger att om du kan borra ett hål i betong och anbringa ankare är installationen enkel.

Effektivitet : StormPro testades på Texas Techs WISE Center i enlighet med FEMA 361, en objektiv grundlinje för att bygga tornado och orkanhem.

Ungefärlig kostnad : $ 5 520 för endast material - dörr, ram för 3 fot bred vid 6 fot 8 tum hög öppning, gångjärn och dold multipointlås - som citat av Murray Womble, en Curries Doors distributör av Tulsa, Okla.

2 Förstärka din garageport

Säker dörr

Kiesling, som också är verkställande direktör för National Storm Shelter Association, kallar garageportar den svagaste länken i ett hem. När garagedörren är förlorad, kan du också betrakta det förlorade huset: Snabba vindar trycker på huset och blåser taket ut som en skakad sodakanna. Consumer Reports föreslår att man köper fönsterlösa garageportar som är mindre än 9 meter breda och som är klassade för att klara 50 eller mer pund tryck per kvadratmeter, och Kiesling tillägger att en enda dörr har bättre chans att överleva än en dubbeldörr. Men du kan också förstärka dörren du redan har.

Tech : Secure Door erbjuder ett vertikalt spännsystem av aluminium i luftfartyg som fungerar som en stel ryggrad för garageporten. Den ankar in i väggen ovanför dörren, in i golvet och in i varje gångjärn, vilket hindrar dörren från att blåsa in eller suga ut.

DIY-Friendly? Med några grundläggande verktyg till hands - en elektrisk borr, murverk, socketförare, hylsnyckel, hammare, sax och skruvmejsel - den första hylsan kan sättas upp på 45 minuter. de andra på kortare tid. När du har installerat systemet är toppfästet och golvförankringsbultarna permanenta, men hållarna själva kan demonteras och lagras i garaget. När en tornado-varning träder i kraft, kan du räkna upp hållarna på mindre än tre minuter.

Effektivitet : Systemet är Florida Building Code-godkänt och överstiger Southern Building Code Congress International (SBCCI) retrofit vindhastighet standarder. Enligt vindhastighetstrycktest, om en standard fönsterlös 7 x 16footvalsad garderad lakan i garderoben förstärks med tre fästen, kan den motstå maximalt 180 mph vindhastigheter. Dörren bör med andra ord motstå vindtryck från en EF3-tornado och kan eventuellt motstå en EF4.

Ungefärlig kostnad : 159, 99 dollar per broms; $ 480 för 3.

3Tryck ditt lock på

Simpson Strong-Tie

Under en tornado, vindarna som blåser över ett hem utövar ett inåtstryck mot vindmuren, utåt tryck mot sidoväggar och hissvägg och uppåt tryck mot taket, säger Kiesling. Kombinationen av dessa tryck kommer att rippa genom svaga anslutningar. "Taket lyfter av och väggarna lämnas utan sidostabilitet eller spänning. De tenderar att kollapsa utåt och huset ser ut som om det exploderar", säger han. "Så om du kan hålla taket på dig, har du mer motstånd mot vinden."

Tech : Simpson Strong-Tie galvaniserat stål orkan klipp kommer i en rad upphöjningsskydd, från 300 till 1500 pounds. Orkanklämmor kopplar överplattan till kapplås eller takspån, vilket ökar kraften i anslutningen mellan de två. "Den typiska anslutningen i huset är en tånagel, där nageln drivs in i en vinkel. Om du drar på den drar det sig rätt ut", säger Randy Shackelford, byggnadsingenjör för Simpson Strong-Tie.

DIY-Friendly? Om du kan följa instruktionerna och borra ett hål med en jämn hand kan du lägga orkanklämmor. Det finns några kontakter som är utformade speciellt för att eftermontera ett tak via en kvadrats täta kvarter. HGA10, som förbinder toppplattan med kupén, är den vanligaste, säger Shackelford.

Effektivitet : Upphöjningsskydd sträcker sig från 400 till 1500 pund eller mer, beroende på klippet. Tillåtna laster, eller den maximala belastning som en anslutning är konstruerad för att tillhandahålla, bestämdes av statisk belastningstestning och byggkodsberäkningar i enlighet med International Code Council och ASTM D1761. Men som du använder, och hur många, beror på din husdesign och var du bor. I ett område med låg risk kan du ha ett klipp som är godkänt för 500 pounds upphöjningsskydd på alla andra takets medlemmar. Att bo nära kusten i orkanen, du kanske väljer den mest stora kontakten och sätter en på varje truss.

Ungefärlig kostnad : $ 500 för en 2000 kvadratmeter, en-våning hem konstruerad för att motstå 110-mph vindar; $ 550 för en 2500 kvadratmeter, två våningar hem utformad för att motstå 110-mph vindar. Båda inkluderar kostnader för arbetskraft. Användning av pneumatiska verktyg skulle minska ovanstående kostnader med $ 300 respektive.

4 Slutar de Windows

Plylox

En vanlig tornado missuppfattning är att öppna windows och skapa en vindtunnel hjälper till att utjämna trycket inuti och utanför hemmet. Men ett öppet fönster är bara en direkt gateway för höghastighetsavfall, och kan faktiskt få huset att bli trycksatt, som att blåsa luft i en ballong. I stället för att öppna fönstren lägger du ett lager ovanpå dem.

Tech : PlyLox Window Clips är ett skruv- och naillessalternativ till andra fönsterluckarsystem. Snäpp dem på den plywood du ska använda för att täcka dina fönster - du kan använda ark så tunna som 7/16 tum eller så tjock som 3/4 tum. Placera sedan klippet ordentligt i fönsterspalten. Det serrated överhänget av klippet biter ner i fönstret hölje vid införandet. När sugkrafterna sitter på panelen blir tänderna inbäddade djupare i det försänkta öppningsmaterialet och motstå utvisning.

DIY-Friendly? Rob Fee, president för PlyLox, säger att om du mäter och skär plywoodbehållarna i förväg kan du gå ombord på ett standardhem på 20 minuter. Se till att det finns 1/8-tumsavstånd på alla fyra sidorna av plywood så att clipsen passar.

Effektivitet : Klämmorna testades på slag och tryckmotstånd upp till 150 mph vid National Laboratory of Home Builders. Avgift säger att PlyLox-klipp är perfekta för orkaner, men de kommer nog inte vara tillräckligt mot den otroliga kraften hos en EF4 eller EF5-tornado.

Ungefärlig kostnad : 29, 95 dollar för en 20-pack med 1/2-tums bostadsklipp $ 32, 95 för en 20-pack rostfritt stål clips.

5 Kabel-Tite: Stäng ner ditt hem

Kabel-Tite

När du har gått ombord på fönstren, förstärkt garageporten och säkrat de svaga anslutningarna i taket, behöver du fortfarande oroa dig för att hålla strukturen på marken. Den gyrating vindar av en twister kan plocka ett hem från grunden.

Tech : Cable-Tite är ett sätt att hålla strukturerna mer jordade än någonsin. Med draghållfasthet på 6700 pund kopplar Cable-Tite huset ner genom att koppla fundamentets J-bult till topplattan. Med en vridskruv spänner en kamsensor vid basen kablarna i en jämn grad och utövar konstant nedåt tryck i hemmet. "Det är som ett kinesiskt fingerlås", säger Cable-Tite-grundaren Ted Bransford om kamslåsningen. "Det drar bara i en riktning" - ner.

DIY-Friendly? Inte om du startar hembyggnad från början eller planerar en stor renovering, vilket kommer att avslöja befintliga J-bultar, toppplattor och dubbar. Om du är, erbjuder Cable-Tite-webbplatsen noggranna instruktioner om DIY-montering.

Effektivitet : Smith-Emery Laboratories i Los Angeles godkände Cable-Tite för upphöjningsskydd till 6900 pounds.

Ungefärlig kostnad : $ 1500 för en 1500 kvadratmeter hem.

6 betongväggar

"Vi kan inte ändra var tornados slår, men vi kan ändra hur vi bygger och förbereder oss för det oundvikliga, säger ARXX VD Gael Mourant. Det kan innebära att ditt hem inte byggs med traditionell träkonstruktion, men en ny typ av material: ICF.

Tech : isolerande betongformer, eller ICF, är fasta sammankopplingsblock av rigid, fjädrande skum som kallas expanderad polystyren. ARXXs blanketter är gjorda av två skivor av skum som hålls på plats med plast- eller stålkontakter. När byggstenarna är inställda sätts en spärrram in i utrymmet mellan skumpanelerna och betongen hälls. Resultatet: en lufttät, isolerad, brandbeständig struktur. Blocken kan staplas för att skapa 24 tum tjocka väggar och solida fundament.

DIY-Friendly? ICF är ett alternativ till träkonstruktion, så du använder den när du sätter upp väggar - antingen när du börjar en byggnad från början eller bygger ett tillägg på ett befintligt hem. ARXX rekommenderar inte att husägare tinker med ICF-block utan grundlig träning. Även då bör en skicklig installatör övervaka processen.

Effektivitet : ARXX-formulär passerade FEMAs normala slag- och vindtryckstest. Den inbäddade videon visar ICFs motstånd mot en flygande 2 x 4, samt en ICF-hem som överlever en EF2-tornado.

Ungefärlig kostnad : "När man tittar på vad det kostar att bygga med ICF, är det rimligen jämförbart med träkonstruktion, säger Mourant. ICF-bostäder är energieffektiva, vilket kräver 44 procent mindre energi att värma och 32 procent mindre energi att svalna. "Vi gjorde ett Habitat for Humanity-projekt i Philadelphia. Folk betalade $ 300 per månad i värme- och kylkostnader. Nu betalar de $ 60 per månad med ICF, säger hon.

7 betongdräkt

via Popular Mechanics

Detta material har använts för att leda grävningar, skapa underjordiska väggar i gruvor, skydda sluttningar, skydda byggnader och skapa snabbt deployerliga militära skydd. Om det kan stoppa kulor, kommer det att avvärja en av Mother Natures dödligaste stunts?

Tech : Lägg bara vatten till detta cementimpregnerat tyg och det blåser upp och härdar som en gjutning, förtjockning i 24 timmar till ett hållbart lager som är både vatten- och brandsäkert. "Duken kan inte vara överhydrerad, så det här är en enkel process", säger Peter Brewin, en av grundarna till det brittiska företaget Concrete Canvas, som uppfann det. När det blivit vått, förbli materialet formbart i upp till 2 timmar.

DIY-Friendly? : När du använder kluten för att klä ett säkert rum rekommenderar Brewin att sträcka den mellan träbjälkar och spika den i position eller använda standard murverk när du lägger tyget på stenverket. Lägg sedan bara till vatten. Betong Canvas gör det mesta av sin verksamhet med storskalig konstruktion, men Brewin arbetar för att göra betongdräkt mer lättillgängligt för konsumenterna i butikerna.

Effektivitet : Baduniversitetet testade Betong Canvas Shelters, en annan produkt från Betong Canvas, för att motstå vindhastigheter på 134 mph. Ett lager av den tjockaste modellen, CC13, som "blåser upp" till en halv tum efter hydrering, stoppade 50 procent av .22-kaliber stålprojektiler som körde vid 675 mph under slagprov. Ändå säger Kiesling att du inte kan vara helt säker på att materialet tål alla tornadohot. Tidigare säger han ett antal produkter på marknaden som motverkat kula genomträngning och misslyckades med testning av skräp-effekt med en 2 x 4. "Det är ett intressant koncept som de tittar på, men jag kan inte uttrycka optimism om det tills det testas vidare. "

Ungefärlig kostnad : Brewin uppskattar att CC13-modellen skulle kosta 6 dollar per kvadratfot. Således armorering ett 10 x 10 fotfot skulle kosta ca $ 600.

8 Ta skydd från stormen

Stormrum

Att designa ett hem från början för att vara praktiskt taget oförstörbart skulle innebära att det byggdes med mer än sex gånger styrkan hos ett vanligt hus, säger Kiesling, vilket är "ekonomiskt oattraktivt minst sagt". Det bästa sättet att säkerställa din familjs säkerhet utan att gå i konkurs räknar ett säkert utrymme. "Den största fördelen med att ha en är lugn i att veta att det finns en säker plats tillgänglig", säger han. Det betyder ofta ett underjordiskt skydd, men det är möjligt att skapa ett överliggande säkert rum.

Tech : DuPont StormShelter är ett tryggt rum i hemmet tillverkat av Kevlar, materialet som gör polisvästarna kollisionssäkra och är fem gånger starkare än stål. Skydderna finns i olika dimensioner, från 4 x 6 fot till 12 x 12 fot, och kan anslutas till el och utrustade med VVS.

DIY-Friendly? : Installera en DuPont StormShelter är möjligt med en arkitekt och entreprenörs samlade ansträngningar. Sådana skyddshyllor är vanligtvis utformade rätt in i huset, så att de kan vara inkonsekventa, säger Kiesling. De kan också monteras på en platta i ett befintligt hem. Som ett alternativ kan du stelna väggarna i ett litet utrymme i huset - en garderob, ett pentry eller ett badrum - genom att använda ICF eller stålmantelmantel. FEMA ger en uppsättning riktlinjer för att bygga ett säkert rum i huset, källaren eller tunnelbanan. Kiesling tillägger: "Du kan rimligt billigt köpa ett tillverkat skydd, en betonglåda eller en stållåda som skulle monteras på en betongplatta i garaget."

Effektivitet : DuPont StormShelter är FEMA-certifierad för att klara 250 mph vindar och påverkan från en 2 x 4 resa vid 100 mph.

Ungefärlig kostnad : $ 6500 till $ 16.000, beroende på dimensioner och uppgraderingar.

Från: Populär mekanik