8 idéer för att omvandla din nedre toalett

Anonim

Bär René

Det är vanligtvis det minsta rummet i huset, men det är ingen ursäkt för att du inte klargjorde med din garderob.

Stil det med förtroende, visa skatter, hitta utrymme för förvaring, lägg till belysning och mysig värme, och du kan sluta spendera mer tid där än du någonsin föreställt dig.

1. DESPERATE FOR A LOO?

Fördelarna med en nedre WC är många; Användbar för barn, enkel tillgång till äldre släktingar, inom bekvämt räckhåll från trädgården, och mindre slitage på övervåningen badrum och sviter. Men vart ska man sätta en? För att spara kostnader och avbrott, plats en inom räckhåll för befintliga vattenförsörjning och jordrör. Ett bra läge ligger under trappan. Eller du kanske delar av slutet av en lång hall. Experter föreslår att för en toalett och handfat behöver du ett utrymme som mäter minst 80cm x 140cm. Om du är vidskeplig, sätta aldrig ett toalett i anslutning till ytterdörren. Feng shui-utövare tror att det är otur Din lycka är bokstavligen i fara för att bli spolad bort.

Getty ImagesTammy Wilson / EyeEm

2. MAXIMERA RUMMET

Låt dörren öppna utåt, eller glida eller vikning för att få minst möjliga inverkan i rummet. Välj en triangulär eller vägghängd hörntoalett om du kan (till exempel Bermuda Corner Cloakroom Suite, VictorianPlumbing.co.uk), låsa i cisternen om möjligt och välj ett litet hörn eller rektangulär diskbänk. Håll kranarna diskreta och undvik "vattenfall" modeller i ett så begränsat område; oönskade gäster kan orsaka en översvämning. Inhylld förvaring eller en väggmonterad fåfänga ska dölja nödvändiga tillbehör.

Getty ImagesJacek Kadaj

3. Håll det tid

Ett sådant litet utrymme är emellertid fortfarande en magnet för röran. Investera i vägghängda såpedispensers och toalettrullhållare, och en liten bokhylla i precis rätt höjd för läsning av material. Använd utrymmet bra och det kan dubbla upp som ett mini bootrum. Inredningsdesignern Cato Cooper, av Emporium Somerset, tycker att det är en bra idé att fixa pinnar runt väggarna för att hänga på lager, hattar och halsdukar. "Glöm inte skostorling också, " säger hon. "Du kan skapa skräddarsydda cubbyhålstilställningar för att hålla par tillsammans och lagra andra saker som handkassar och paraplyer."

JD Williams Aria Badrumsstegehylla

JD Williams

Aria Badrumsstegehylla, £ 45, JD Williams

4. VAR BOLD MED DECOR

Chansen är dörren till din nedre våning kommer alltid att vara stängd, så det är det perfekta utrymmet för att uttrycka din personlighet med en stark färgskugga - som lila eller senap - eller extravaganta tapeter, som metalliska och dramatiska blommönster. "Du kan bli galen med väggbeklädnader och färger, men för en känsla av harmoni, koppla ihop med golvfärgen", berättar Peter Keane, chef för The Natural Wood Floor Company. "För att lägga till djup och textur, kan du överväga taktila väggbeklädnader som coola ko dolplattor. Team med tillbehör som en cow hide rug och din loo kommer att vara en talande punkt.

The Natural Wood Floor Company

Avbildad: Smoky Mountain Flooring, The Natural Wood Floor Company

5. reflektera ljuset

Spela med perspektiv och presentera en stor eller utsmyckad spegel. Placera detta på bakväggen, sannolikt att vara ovanför toaletten, och du ger illusionen om oändligheten. Eller välja att visa en samling mindre speglar - kanske tappning eller med samordnade ramar - ordnade nära varandra för maximal effekt. Också överväga att lägga till en nisch bakom loo som du kan tända med en downlight, säger Sally Storey, kreativ chef för John Cullen Lighting, "Detta kommer att ge lite indirekt ljus till rymden och lägger djup i rummet."

Bär René

Avbildad: Badrum designad av Bear René med Cole & Son's Woods & Pears tapeter, £ 85 på John Lewis och Catalano Ceramics from Farmiloes.

6. VÄLJ OVERSIZED TILES

Kakel håller väggar och ytor mousserande, men gå inte för det självklara. "Jag råder ofta kunder att välja större plattor än de tänker för att de skapar en illusion av en mer luxus känsla i ett litet utrymme", säger Chris Grainger, VD för The Stone & Ceramic Warehouse. "Folk gör ofta misstaget att använda små plattor eller till och med mosaik här. Dessa kan vara användbara för att skapa invecklade mönster och mönster, men det finns mycket mer injekteringslinor exponerade jämfört med större formatplattor. Detta, i kombination med den stora användningen av rummet, innebär att du måste rengöra det ofta för att hålla injekteringen ren och frisk. "

Stone & Ceramic Warehouse

Bild: Magma Tile Range, finns i två färger: Grå - från £ 150, 00 m2 och Vit - från £ 190, 00 m2, Sten & Keramiklager.

7. FÅ EN KOMFORTBREV

Det finns inget mindre välkomnande än ett kyligt badrum. En handdukstork är användbar (till exempel Vogue Curvee White Handbags Rail, UK Bathroom Store). Men där väggytan är begränsad är golvvärme den perfekta lösningen - kör av det befintliga centralvärmesystemet, eller installera en elektrisk matta. Se Screwfix för idéer och priser. Om det inte finns något fönster, är en väl underhållen ventilationsfläkt ett måste. EnviroVent Ltd-talesman Adam Slinger har det här användbara tipset: "Om en fläkt inte kan hålla ett vykort, ger det inte tillräcklig ventilation, helst bör du byta ut enheten eller rengöra filtret."

Getty ImagesFabrice LOUOUGE

8. VISA TRADITIONELLA SKYDDSÅTGÄRDER

Fotografier, menykort, tecknade teckningar och inramade minnen ... I övre klassens hem har lopploven länge varit platsen för att hänga omhärtade saker med en ironisk vridning. "Det är tanken att vara" underhållande ", säger vintagehemsexpert Alexandra Campbell. "En inredningsarkitekt berättade en gång för mig att kvinnor alltid sänder sin mans tidigare liv till nedre loo, vilket är anledningen till att du får certifikat, utmärkelser, skolfoton och så vidare." Du kan effektivisera den här klassiska idén genom att skapa en montering av familjesnaps eller en visuell historia av ditt hem i vanliga svarta ramar.

Getty ImagesMartin Barraud

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk