7 av världens mest fantastiska och natursköna tågresor

Anonim

Bara för att vi har flygplan och bilar betyder inte att den goda gammaldags tågresa är föråldrad. Medan många människor fortfarande använder tåget för stadspendlar - och lätta järnvägsspår för ännu mer - erbjuder världens webb av längre tågspår alla möjliga möjligheter, oavsett om det rör sig om tarmar, sömninducerande längder eller rent vildt utseende på landskapet. Vi hoppas ombord för sju av de skrämmaste tågresor som finns.

Cumbres & Toltec Scenic Railroad, New Mexico / Colorado

Den 1015 fot långa Cumbres Pass i Colorado är det högsta bergspasset tillgängligt via järnväg i USA. Och det är bara en del av den historiska Cumbres & Toltec Scenic Railroad, som först kördes 1880 som en förlängning till Rio Grande Railroad. Tågleden kör fortfarande, med alla dess svettframkallande högbockar och otrygga pass, inklusive en sektion över 800-fots Toltec Gorge. 64-milsresan korsar gränsen mellan New Mexico och Colorado 11 gånger, med ena änden av linjen i varje stat.

Georgetown Loop Railroad, Colorado

Om chugging genom det nordvästra hörnet av Colorado som söker silvergruvor låter intressant, måste du hantera Devils Gate High Bridge, en 100 fot lång bro, som en del av Georgetown Loop Railroad. Smalspåriga ångtåg började som en pendlingsväg med skrämmande kurvor runt bergen och brokiga broar som korsade Clear Creek. Om du vill ha något lite mindre extremt, men vill stanna i Colorado, prova Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, en linje som öppnade 1882 och använder fortfarande 1920-talet lokomotiver i sydvästra delen av staten för att klättra genom bergspass.

Ghan, Australien

Det tar dig tre dagar och två nätter för att täcka 1, 845 mil från Adelaide till Darwin i Australien, men när du ska du vågar genom Australian Outback. Själva linjen är byggd av en vägkammare som skapades för 150 år sedan och tåget flyttas genom Flinders Ranges till hjärtat av Outbacks röda centrum, komplett med stopp i Alice Springs och Katherine.

Trans-Siberian Railway, Ryssland

Petar Milošević / CC BY-SA 3.0

Den längsta järnvägslinjen i världen - 5 772 miles, dubbelt så lång som bredden på de kontinentala USA - öppnades först 1916 och har fortfarande expansion och förbinder nästan hela Ryssland i öster, inklusive delar av Kina och Nordkorea. Linjen innehåller en 3, 227 fot lång bro över floden Ob, en resa nära världens största sötvattensjö, Baikal-sjön och resor förbi allt från Förbjudna staden, muren, Gobi-öknen, den sibiriska skogen och Kreml.

//www.youtube.com/embed/ZMdsXtz3NjI

White Pass & Yukon Route, Alaska

Allt som byggdes under Klondike Gold Rush i slutet av 1890-talet för att få prospekterare i kullarna ger massor av kramsklättrande klippor. White Pass & Yukon Route i Alaska lyfter 3000 meter på 20 miles och korsar nära den 110 fot långa cantilevered kaptenen William Moore Bridge som byggdes 1901. Det finns gott om andra skrämmande tågturer i Alaska och Denali Star från Anchorage till Fairbanks ger majestätisk utsikt över den alaskanska tundran och vilda djur som bebod sig.

//www.youtube.com/embed/HxFJgI3I89M

Shanghai Maglev Line, Kina

Världens snabbaste tåg kan inte ge oss underbara landskap, skrämmande broar eller långglömd historia, men med en operativ hastighet av 267 miles per timme och en genomsnittlig hastighet på 156 miles per timme, ger 19 mils linjen Shanghai Maglev Line i Kina hastighet som du aldrig sett tidigare.

Rocky Mountain Mountaineer, Kanada

Roderick Eime / CC BY 2.0

Vare sig den alpina utsikten eller lyxtjänsten erbjuder denna privata tjänst en tågupplevelse som inte är vanlig i den moderna världen. Från Banff, Alberta, genom de kanadensiska Rockiesna till Vancouver, British Columbia, erbjuder resan själv en fantastisk utsikt över bergen, floderna, sjöarna och klipporna. Men den dyrbara sju dagars upplevelsen innehåller fina högtider som en del av ett äventyr som startade 1990.

//www.youtube.com/embed/8tKsokqTP48

Från: Populär mekanik