7 rum att överväga när renovera ditt hem

Anonim

Getty Imagespbombaert

Ett friskt slak av färg och några nya möbler är inte alltid tillräckligt för att förvandla bostadsutrymmen. Ibland måste du tänka större, djärvare och djupare.

Lägga till utrymme genom att renovera lägger inte bara till ekonomiskt värde för ditt hus. det lägger till verkligt värde för hur du upplever ditt hem. Hopps Partnership, en londonbaserad grupp av specialistparty väggmätare, lägger ner de översta sju rummen i ditt hem för att överväga att återuppfinna.

1. Loftkonverteringar

En loftkonvertering är förmodligen det snabbaste och enklaste sättet att lägga till ett extra rum till ditt hem, men överraskande visade en undersökning av handlare att loftkonverteringar är bland de mest problematiska byggnaderna att genomföra. Det verkar dock inte ha dämpat sin popularitet, särskilt i täta städer som London, där rymden är tättast.

Planeringstillstånd krävs normalt inte (inom vissa gränser), vilket kan göra processen enklare - men i en radhus eller en radhus måste du följa partymanlagen och informera din angränsande granne för arbetena som ska vara gjort med ett formellt meddelande.

Barn älskar nästan universellt ett vinden sovrum (den äldsta får första dibs!) Men en loftkonvertering kan fungera som en funktionell kontorsmiljö, ett inspirerande studioutrymme eller ett allomfattande underhållningsrum.

Getty ImagesRichard Powers / ArcaidImages

2. Förlängningar: Göra nya rum

Ett nytt rum kan andas in nytt liv i ditt hem. Det är inte bara ett sätt att lindra ett trångt hus: ett nytt rum är en blank duk och kan uppfylla alla krav du behöver - verkstad, pensionat, sovrum, matsal, du heter det.

Extensions har blivit det mest populära sättet att odla en fastighet. Det är långt mindre restriktivt än att konvertera ett loft eller källare, men det finns fortfarande restriktioner för planeringstillstånd beroende på vilken typ av egendom du äger. Inte bara lägger du till extra golvyta ger dig mer frihet och kontroll, det kan också lägga till över 10 procent till värdet av ditt hem.

Kostnaderna tycks ligga på cirka 1 000 pund per kvadratmeter för en en-vånings förlängning, men du kan klippa dem med ganska om du är villig att lägga in lite DIY-tid och använda sparade material. Minska riskerna genom att tillåta en liten buffert i din budget, och se till att du är på rätt väg med dina grannar - speciellt om du bygger på gränser eller en festvägg.

Getty ImagesDavid Papazian

3. tvättstugor

Vanligtvis lite mer än ett pokigt utrymme för torktumlare och en bränslefrysare, brukar en tvättstuga med verkliga verktyg vara mer meningsfullt än en platshållare för dina vitvaror.

Ruttning i VVS-och avloppsrör för en stor diskbänk, tvättmaskin eller diskmaskin kan omvandla ett marginellt praktisk utrymme till ett rum du inte kunde leva utan. Det lindrar också ditt kök av några av sina uppgifter, vilket gör det till en mer avkopplande plats för att röra upp dina sinnen genom att frigöra mer fungerande utrymme.

Getty ImagesHero Images

4. Kök renovering

Hjärtat i hemmet bör aldrig försummas. Remodeling ditt kök är bra av så många skäl - nya, supereffektiva apparater, ett friskt utseende och smart köksförvaring är en fantastisk ökning till ditt hus hela tiden.

Kök är glada ställen; De är fulla av mat, dryck, musik och skratt. Det svåraste arbetsrummet i ditt hem förtjänar att vara bäst, och ibland kan bara de minsta förändringarna göra skillnaden.

Alla har något om sitt kök som irriterar dem. Det kan vara en liten diskbänk eller bristen på bänkskivans utrymme eller diskmaskin. Kanske hatar du bara kakan. Oavsett vad du är viktigast, ta den ur ekvationen - det som gör ditt kök lättare att köra gör livet enklare att leva.

Getty ImagesHoxton / Tom Merton

5. Öppen planlösning

Öppen planlösning är inte bara en faux-zen-kram som lovar saker som den inte kan leverera. Det är en stor sak - en som kan lägga upp till 6% till värdet av ditt hem. Kök som strömmar in i matsal och vardagsrum, hela rum samlades i en enda, homogen helgedom. Obegränsat boende.

Öppen planlösning är dock inte alltid möjligt. De bärande väggarna är inte bara där för att låsa dig in; de håller ditt hus uppe. Och om du bor i en parhus eller en radhus, är dina granners hus beroende av att du stannar också.

Det finns några snygga (och vackra) arbetsplatser, som jätte inomhusfönster, inre skjutdörrar, bågar och enkla interna stöder - sätt att lägga till en ljus, friluftsfri känsla utan att kompromissa med strukturell integritet.

Hur som helst måste en landmätare utvärdera situationen innan någonting slås in, och ett partimallmeddelande behöver gå till dina grannar om du befinner dig i en angränsande fastighet.

Getty ImagesG. Jackson / ArcaidImages

6. Källare gräver

När du har byggt upp och ut så mycket som din egendom tillåter, var annars finns det kvar att gå? Tiden att tänka på en annan nivå. Ambitiösa husägare i trånga städer tar sina hem djupare under jorden, vilket gör att utrymmet under fötterna fungerar för dem.

En källare gräva är emellertid ingen betydelsefull prestation. Det är en komplicerad, kostsam och mycket tidskrävande operation som kan göra stora delar av ditt hus oförutsedda under längre perioder. Fördelarna med en sådan strävan är väl värda det, med underjordiska simbassänger, gym och andra lyxiga bekvämligheter blir ett häftigt tillägg tillsammans med det extra bostadsutrymmet.

Källarkonstruktionen är en väldigt annorlunda angelägenhet för den gemensamma förlängningen eller loftkonverteringen, men det faller fortfarande under partipollagens uppdrag på grund av risken för skador på delade strukturer - och det är faktiskt lite av en fast punkt.

Det finns skräckhistorier i massor av kollaps och grottor som påverkar angränsande grannar och är väsentligt inte täckta av deras försäkringar. Detta har orsakat rädda grannar att genomdriva säkerhetsdepositioner enligt partipolitiska lagen för att täcka dem om något går fel.

Party Wall Act är för närvarande över 20 år gammal och är inte utrustad för invecklingen av den nya vågen av källargraven. En ny lag om underjordisk utveckling ligger i horisonten som kan stoppa exploaterande krav på säkerhet, men det är oklart om detta kommer att tjäna att utveckla fastighetsägare på bekostnad av sina grannar.

Det är säkert att säga att det finns mycket att tänka på innan du bestämmer dig för att bygga nedåt, även om det är ganska à la mode.

Getty Imagesphototropic

7. Uthus

Nej, inte ett uthus i traditionell mening (såvida det inte är det du själv förstår); en fristående, helt oberoende nybyggnad är inte en ovanlig syn. Den vanligaste applikationen tenderar att vara den av en "mangrotta" - en term som fortfarande är levande och väl.

Inte alla uthus måste vara nya eller extravaganta. Ett växthus eller skur kan inte garantera några renoveringar, men ett garage? Nu är du på något.

En garageomvandling kan förvandla ett viloplats för oljiga trasor och gamla lacker i ett strålande vardagsrum. Tänk bara: det är allt där, ett tomt skal som väntar på en ny leasing av livet. Så länge du inte utökar strukturen behövs vanligtvis inte planeringstillstånd, så en garageomvandling är ett relativt snabbt och billigt sätt att renovera framgång.

Getty Imageschuckcollier


Vad är partipartslagen?

Partmuren mm 1996 är en handling av parlamentet. Enligt lagen ska alla som vill utföra arbete på sin egendom formellt anmäla ägare till närliggande fastigheter innan arbetet påbörjas och ge dem möjlighet att få de föreslagna verken att granskas av en partiets väggmätare. Lagen utgör en ram för att hantera med tre olika typer av byggnadsarbete:

  1. Arbetet genomförs till en befintlig delad (eller parti) väggstruktur
  2. Bygga nya strukturer över gränsen för två eller flera fastigheter
  3. Grävning nära till närliggande fastigheter.

Grannar anmäls till det som kallas för en partymeddelande.

Vad är en festväggsmeddelande?

Enkelt uttryckt är det ett brev till dina grannar att låta dem veta att du har för avsikt att utföra arbete på din egendom. När de har fått detta lagliga meddelande har de möjlighet att samtycka till verken eller få en partiets vägmätare att representera dem. Båda sidor kan komma överens om en enda landmätare, men är lediga att utse en vardera - i så fall kommer de båda att arbeta tillsammans för att komma fram till en överenskommelse. En väggmätare kan hjälpa dig att utarbeta ett meddelande och ge råd om vad du ska göra när du får en.

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk