5 tips för att vara värd för den perfekta familjen tillsammans på denna påsk

Anonim

Getty Imagesmediaphotos

Om du är värd den årliga påskkampen i ditt hus i år kan det vara lite skrämmande att skapa en perfekt fest. Med så mycket planering och matlagning att göra kan det vara svårt att hålla sig organiserad - och det kan leda dig utan mycket tid att verkligen njuta av dig själv.

För att hjälpa dig, ta en titt på våra bästa tips för att ta del av prefektsamlingen, inklusive råd om att planera din meny, skapa en spännande äggjakt, dekorera ditt hem- och middagsbord och skicka hälsningar till avlägsna släktingar.

Så spendera mindre tid på att stressa och mer tid gör lyckliga minnen med dina nära och kära.

1. Planera en äggjakt för att hålla barnen upptagen

För de flesta ungdomar är äggjakt den mest förväntade delen av påskhelgen - och det är ett bra sätt att ta ut dem under dina fötter under en timme eller två medan du lagar mat. Så, du vill beställa på en mängd olika påskägg: du vill ha ett urval av smaker och några mindre och miniatyrägg som du kan gömma på knepiga ställen för att göra sakerna mer utmanande.

Om du värd några små med kostbehov (eller till och med bara noga) kan det hjälpa till att skriva varje barns namn på sina ägg innan de döljer dem, så de vet vilka som är speciellt för dem. Dölja sedan dina ägg runt huset eller trädgården innan dina gäster anländer.

Kom bara ihåg att testa din äggjakt noggrant: om det är för nära middagen, kanske du tycker att de små är för fulla av choklad för att njuta av din påskfest!

SHOPPA NU

Sainsbury's Home

2. Och glöm inte bort de äldre barnen

Äldre barn och tonåringar kanske inte vill springa runt jagar efter choklad med de små, men det finns ingen anledning att de inte kan njuta av en egen jakt. För att göra det mer utmanande för dem, skapa en ledtrådsbaserad scavenger-jakt istället för en traditionell äggjakt.

För att göra din skattejakt påsk-tema, skriv ut dina ledtrådar och dölja dem i några plasthantverksägg, som dessa färgglada fyllbara ägg från Hobbycraft (£ 3). Om du är värd en separat jakt för yngre barn, välj sedan ägg i bara en färg för de äldre barnen, och låt de små veta att dessa är utom gränserna. Dölj dina färdiga ledtrådar genom hela huset eller trädgården, så småningom leda till platsen för storpriset. Det behöver inte nödvändigtvis vara choklad, det kan också vara presentkort, smink eller vad som helst dina unga släktingar är i just nu.

En handgjord rolig liten önskelarmbandgåva till påsk av Molly & Izzy, 5, 25 kr, Notonthehighstreet.com

Notonthehighstreet.com

3. Skicka en hälsning till avlägsna vänner och familj

Påsk är en tid för familjen, men om dina släktingar bor långt bort, är det inte alltid möjligt att träffas. Men även om vänner och familj inte kan ansluta dig till firandet, kan du fortfarande låta dem veta att du tänker på dem. Försvunna släktingar är säker på att uppskatta en digital hälsning, så skicka dem ett e-kort - något från Blue Mountains påsk-kort skulle vara bara saken.

Om du verkligen vill gå den extra milen, kan du även skicka avlägsna släktingar en temapåvisa. Detta urval av påskklappar från Gifts International inkluderar hampar fyllda med specialutvalda vin och choklad, så de kommer säkert att lysa upp någons dag.

Getty ImagesAND-ONE

4. Spara tid när du lagar din påskfest

För många av oss är en stor påskbankett med alla klädselhelgens höjdpunkt. Men för värden är utsikterna att laga en fest för så många släktingar ofta lite mindre aptitretande. Om du vill spendera mindre tid att slava över en het ugn och mer tid att ha kul med din familj, så kan några smarta kulinariska genvägar hjälpa dig att effektivisera matlagningsprocessen och skapa en läcker trerätters måltid på halva tiden.

För att ge dig mer tid på påsksöndagen, gör dina förrätter dagen innan och lagra i kylskåpet tills du är redo att tjäna. Till exempel kan dessa superlätta sparrisavfall från Good Food serveras kallt och de är fulla av ny fjäder smak. Där det är möjligt, vill du hitta färdiga alternativ som enkelt kan pläteras och serveras. Ingen kommer troligt att tänka på att du har valt en köpkaka tårta istället för att spendera timmar som gör din egen, och på den här tiden av året borde det finnas gott om påsk-temat design som finns i snabbköpet.

Chokladpanetton, £ 10, Waitrose

Waitrose

5. Skapa atmosfär med några påskedrag dekorationer

Att dekorera huset är säker på att få barnen att känna sig upphetsad, och det kommer också att skapa en festlig atmosfär vid din matbord. Så, du vill investera i några dekorativa tillbehör, och sprida dem bland dina inställningar för att verkligen ställa in tonen. Sortimentet erbjuder ett stort urval av påsktillbehör, inklusive fluffiga kycklingar, pastellägg, korgar och fågelboar, som alla kommer att se underbara ut på ditt matbord.

Ingen påskfirande skulle vara komplett utan några buketter av vårblomningar, så var noga med att ha några arrangemang i ditt hem innan gästerna anländer. Om du verkligen vill imponera, kan du till och med skapa ditt eget påsk-temat blommigt mittstycke för middagsbordet: kolla in vår guide till vårblommarrangemang för att lära dig mer.

Porslin Bunny Egg Cup £ 4; Rosa tulpaner i glasburk, £ 8; John Lewis

John Lewis


Underbara påskkransar att köpa just nu