5 hemligheter att göra en säng som ett hotell hushållerska

Anonim

Tyler Joe

Om du frågade mig innan jag tillbringade en dag som skuggade direktören för hushållning (Linda Ajdari) i New York Citys The Marlton Hotel hur man gjorde en säng hade jag sagt en ganska ledsen berättelse om fluffiga kuddar och utrustade lakan som skulle ha gjort Ajdari cringe. Nu vet jag bättre. Lycklig för dig, jag delar min nyfunna visdom så att du kan använda den också.

1. Glöm det monterade bottenarket.

Anledningen till hotellbäddar gör att du känner att ris och bönor i en tätt omslagen Chipotle burrito är att istället för att använda ett monterat ark runt madrassen, använder de två identiska övre ark. Först lägger du dig båda ner på madrassen, så lägger du lakan i sidorna och sängens ände, så att hörnen hänger ut.

Därefter kommer "sjukhuset hörnvikt". För att göra detta lyfter du kanten på arket för att bilda en 45-graders vinkel med din madrass och dra sedan in det hängande tyget under madrassen.

Tyler Joe + Dana Tepper

2. Använd dina täcken på täcken.

Nästa är tröstaren, som faktiskt tar priset som den mest hatade syftet - tack vare den knepiga duvet. För att erövra den här höljessoloen, använd båda händerna för att ta tag i de övre hörnen av talsmattan från utsidan, nå sedan igenom och dra den fluffiga täcken upp med dig tills den är uppslukad i duken. Hårdare än det ser ut.

Tyler Joe

3. Koppla av rynkor med mistat vatten.

Nej, du behöver inte ett strykjärn eller en ångbåt för att släta ut skrynkliga lakan. Hemligheten är en sprayflaska full av vanligt gammalt kranvatten. Först spritz vätskan jämnt över ditt täcke på din nästan gjorda sängen (hörnen borde fortfarande sticka ut). Skaka sedan det övre lagret tills du kan se att veckorna börjar lösa sig.

Tyler Joe + Dana Tepper

4. Karate hugga din talsmästare.

För att försäkra dig om att trumman du viker inåt (så att du får plats för att kuddarna ska sitta) är jämna på båda sidor, använd dina armar som en guide. När du karate hugger omkring två meter i tyget kan du vika båda ändarna ner från ena sidan av sängen.

Tyler Joe

5. Placera kuddar så att de står höga.

Lägg händerna i mitten, tryck sedan långsamt dem båda i motsatta riktningar upprepade gånger för att göra kudden ungefär hälften så tjock som innan du började. Ta sedan de två översta hörnen på din örngott och stöt upp kudden bredvid huvudet. Stack sedan dina andra kuddar mot den här grundkudden (i motsats till att bara luta alla dina kuddar mot huvudet, vilket många av oss gör hemma). Om du framgångsrikt gjort en "glad" kudde ska den stå hög och stolt på egen hand.

Tyler Joe + Dana Tepper

Och det är allt! Efter att ha kastat på ett accentkasta, är sängen komplett och redo för gäster att curlera inuti - eller för att du ska ta en tupplur hemma.

Tyler Joe