De 5 bästa ställena du behöver besöka i oktober

Anonim

Getty Images

Be om en tillflyktsort men inte riktigt säker vart ska man åka? Här är fem wanderlust-värdiga semesteridéer att sätta på din radar i oktober.

North Adams, Massachusetts

Getty Images

För en charmig semester som inte kräver ett pass, titta inte längre än den här lilla staden i Berkshires. Regionen är utan tvekan bäst i oktober-peak "leaf peeping" säsongen - så det är bäst att hyra en bil för en 63 mil körning längs Mohawk Trail som kulminerar i North Adams. Även om det står på titeln "minsta stad i staten", har North Adams mycket att erbjuda. Till att börja med finns det största samtidskonstmuseet i landet - Massachusetts Museum of Contemporary Art (bättre känt som MASS MoCA) - och ett flertal bokhandlar, kaféer och gallerier. Boka ett rum på The Porches Inn, ett B & B bara ett stenkast från museet.

Formentera, Spanien

Getty Images

Hoppa över de hektiska sommarmassorna och gå till södra Spanien under oktober istället. Formentera-del av Balearerna i Medelhavet - lovar fantastiska stränder och varma simningstemperaturer fram till slutet av månaden, plus en atmosfär som är uppfriskande utan kedjestauranger, varumärkesbutiker och pretense (även om A-listers som Kate Moss och Naomi Campbell semester här). Till skillnad från dess närliggande Ibiza finns det inte massiva nattklubbar eller hotell heller (det har faktiskt inte blivit ett nytt hotell att bygga på mer än tre decennier) vilket gör det perfekt för en avslappnad europeisk flykt.

Casablanca, Marocko

Getty Images

Medan staden är mest berömd förknippad med filmen som bär sitt namn går Casablancas lockning långt bortom Hollywood-anslutningen. "Marockos mest befolkningsfulla stad är inte längre förbisedd - våra rekord visar en 86% ökning av bokningar i höst", säger Bennett. Kanske är det tack vare direktflyg från USA (Royal Air Maroc flyger non-stop från New Yorks JFK) eller, mer sannolikt, stadens kulturella överklagande. Med traditionella soukor, fantastisk arkitektur och levande kryddmarknader - plus en miljontals turistorienterad översyn av den gamla hamnen i arbetena - kommer Casablanca att fortsätta locka resenärer nu och under de närmaste åren. Enligt Bennett är "Casablanca redo att bli den konstnärliga och kulturella huvudstaden i Afrika."

Jaipur, Indien

Getty Images

Oktober markerar slutet av Indiens månonsäsong, vilket gör det till en idealisk tid att besöka, eftersom vädret slår en perfekt balans mellan inte alltför varmt och inte för kallt. Gå till Jaipur i västra Indien och utforska elefantreservat, bejeweled palats och otroligt shopping (området är hem för ett överflöd av nya designers.) Den femstjärniga Alila Fort Bishangarh i Jaipurs Bishangarh Village har varit ett av de mest förväntade lyxhotell öppningar i regionen-räcka ut bilderna på sin hemsida, så ser du varför.

BOKA NU: från $ 259, Alila Fort Bishangarh

Beirut, Libanon

Getty Images

Ofta kallad "Parisens Mellanöstern", har Libanons huvudstad sakta tappat sig in på radaren av amerikanska resenärer. Enligt American Express Travel är bokningarna till Mellanösterns östliga stad 150% denna säsong. "Oktober drar de" in-the-know travelers "som lockas till de trevliga temperaturerna och prisvärda boende, jämfört med våren, säger Claire Bennett, EVP och GM från American Express Travel. Stadens koloniala franska byggnader och rik historia vänder sig till intellektuella, medan den växande kulinariska scenen riktar sig till foodies. Bennett säger: "Turismen blomstrar, flygbolag lägger till fler flygningar, och det har aldrig varit en bättre tid att besöka dessa gateways till kultur."

Från: Town & Country USA