4 sätt att göra ett litet badrum ser större ut

Anonim

Ancona badrumsvit, Victoria Plumb

Har du som galleri badrum? Om så är fallet befinner du sig begränsat i rymden?

Om du har svarat ja på båda dessa frågor är du inte rädd för att det alltid finns utrymme för förbättringar - även i de minsta badrummen. Notera dessa kloka tips från Victoriaplum.com för att utöka ditt utrymme och få ut det mesta av detta familjerum.

Rensa däcken

Odessa Oak Wall Hung 600 Lådanhet och Input Basin, £ 104.00, Victoria Plumb

Det är lätt att låta rotan dominera. Ytor kan bli fyllda med toalettartiklar, smink, borstar och mer, så minska mängden på bild och använd lagring som hjälper dig att förhindra rodnad för alltid. Om du lämnar några av dina favorittillbehör på skärmen kommer du att personifiera utrymmet, men använda ytor som är ute av vägen som fönsterkantor eller hyllor.

Håll det enkelt

Stella Glass och Metal Mosaic Tile, £ 13, 99 per ark, Victoria Plumb

Håll mönster och utveckla mönster till ett minimum. Naturliga ytor som sten, blek trä och vanlig kräm eller vita keramiska plattor är ett bra alternativ. När du planerar ditt utrymme, lämna utrymme att manövrera runt möbler och inredning i komfort.

Öka ljuset för att förbättra rymden

Pragsviten, Victoria Plumb

Naturligt ljus reflekterar ytor och skapar en illusion av ett större utrymme. Tillåt i maximalt antal genom att använda enkla fönsterbehandlingar som en rullgardin i ett blekt tyg eller till och med frostat fönsterfilm för att lägga till integritet utan att offra något ljus. Inga fönster? Överväg då att installera dagslys-infällda spotlights, kompletterad med en spegel som har integrerad LED-belysning.

Tänk utanför lådan

Se upp för möbler och sanitetsartiklar som är utformade för att utnyttja besvärliga utrymmen, som hörn, bad och till och med toaletter. Ett badrumsskåp som passar snyggt i ett hörn kan också vara användbart. Fittings som lyfts upp från golvet hjälper också till att skapa en illusion av utrymme, så överväg att installera ett väggmonterat handfat och toalett.

Få inspiration, idéer och råd, var du än är! Följ oss på Facebook : House Beautiful UK | Pinterest : House Beautiful UK | Twitter : @HB | Instagram : @housebeautifuluk